Deze kennisbank voor koken zit vol met handige informatie en weetjes over alle aspecten van het koken. Je zult hier hoofdzakelijk basiskennis over alle begrippen vinden, deze kennisbank voor koken vullen we steeds aan met nieuwe informatie.
Heb je een vraag over een onderwerp die je niet op deze kennisbank kunt terugvinden? Neem dan contact op met ons, of laat even een berichtje achter op deze pagina.
Overzicht van categorieën
- Basisrecepten
- Dit zijn algemene recepten die als basis dienen voor andere heerlijke gerechten.
- Kooktermen
- Kom meer te weten over kooktermen die in recepten terug te vinden zijn.
- Keukenmaterialen
- Leer welke materialen je bij welke techniek kunt gebruiken.
- Kruiden & specerijen
- Breng smaak in de gerechten met behulp van deze lekkere kruiden en specerijen.
- Vraag en antwoord
- Handig overzicht van antwoorden op kookvragen.
Basisrecepten
- 5 basisrecepten voor bouillon
- De 5 moedersauzen van Escoffier uit de Franse keuken
- Zelf bearnaisesaus maken
- Basis vinaigrette recept
- Zelf karamel maken
- Zelf dulce de leche maken
- Zelf tacokruiden maken
- Zelf cajunkruiden maken
- Zelf bamikruiden maken
- Zelf nasikruiden maken
- Zelf kipkruiden maken
- Zelf gehaktkruiden maken
- Zelf Chinees vijfkruidenpoeder maken
- Zelf pastadeeg maken
- Stap-voor-stap zelf pizza deeg maken
- Hoe maak ik banketbakkersroom?
- Basisrecept mayonaise maken
- Wat is passata?
Kooktermen
- Wat is afschuimen?
- Wat is al dente?
- Wat is arroseren?
- Wat is een amuse?
- Wat is een bain-marie?
- Wat is bakken?
- Wat is binden?
- Wat is blancheren?
- Wat is bouquet garni?
- Wat is een demi-glacesaus?
- Wat is frituren?
- Wat is fruiten?
- Wat is een gastrique?
- Wat is gratineren?
- Wat is hors d'oeuvre?
- Wat is monteren?
- Wat is myoteren?
- Wat is een mirepoix?
- Wat is pocheren?
- Wat is een roux?
- Wat is een ruban?
- Wat is sauteren?
- Wat is semifreddo?
- Wat is sous vide?
- Wat is trancheren?