De lekkerste taart en cake recepten

De lekkerste taart en cake recepten

Bak je graag of heb je iets te vieren? Hier vind je recepten om je eigen lekkere taarten, cake, muffins en cakes mee te kunnen bakken. Taarten voor verjaardagen, gelegenheden of gewoon voor bij de koffie of thee. Het bakken van een taart of cake hoeft niet moeilijk te zijn. Begin vandaag nog met het bakken van bijvoorbeeld een lekkere zelfgemaakte appeltaart, chocoladetaart of een tulband cake.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Kokoscake uitgekozen. Een heerlijke luchtige kokoscake met extra veel kokos. Weinig moeite met een groots effect, dat is het grootste pluspunt van deze cake. Volledig recept bekijken

Kokoscake
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kokoscake

35 minuten
8 personen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een kleine springvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Meng de zachte boter samen met suiker, eieren, zout, kokosrasp en rasp van 1 citroen in een elektrische mixer tot een luchtig mengsel.

Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het kokosbeslag over de ingevette vorm en bak de kokoscake mooi goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Maak de ovendeur tussentijds niet op, dan kan de cake namelijk inzakken. 

Zet de deur na het bakken voorzichtig op een kier en laat de cake eerst 10 minuten staan in de oven. Haal deze erna uit de oven om de cake af te laten koelen. Garneer met meer kokosrasp, geniet ervan!

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.