Ohmydish.nl


Basis vinaigrette recept

Op zoek naar een basis vinaigrette recept? Leer hoe je zelf heel gemakkelijk saladedressings maakt met maar een aantal ingrediënten!Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Wij zijn absoluut liefhebber van salades, het maakt weinig uit wat voor salade. Bij veel maaltijden serveren wij een heerlijke en knapperige salade. Gemengde sla met komkommer, wat tomaten en net wat er nog in de koelkast ligt. Het maken van een lekkere salade is niet moeilijk! Een basis vinaigrette (Franse sladressing) is zó gemaakt en maakt de salade nét wat lekkerder. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je zelf een basis vinaigrette maakt.

De ingrediënten die je nodig hebt om een basis vinaigrette te maken zijn:

  • Mosterd
  • Azijn
  • Zonnebloemolie, of een andere neutrale olie
  • Peper en zout
De ratio is 1:3, dit wil zeggen dat er 1 deel azijn op 3 delen olie met elkaar gemengd worden. Bijvoorbeeld 1 deciliter (100 ml) op 3 deciliter (300 ml). Begin met het combineren van de azijn en mosterd. Druppel dan langzaamaan de olie er doorheen terwijl je met een garde mengt. Voeg de olie er rustig doorheen, anders zal deze niet goed mengen met de azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Je kunt eindeloos variëren met zelfgemaakte vinaigrettes. De meeste supermarkten in Nederland verkopen niet zo veel verschillende soorten vinaigrettes, specialiteiten winkels zoals Oil&Vinegar bieden wel veel verschillende soorten aan. De gekozen soort olie en azijn zal een verschil maken in de uiteindelijke smaak.

Basis vinaigrette recept Basis vinaigrette recept

Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf je eigen olie of azijn met een smaak kunt maken? Voeg verse kruiden zoals dragon of salie toe aan standaard olijfolie of azijn en bewaar deze in een afgesloten pot of fles. Plaats deze vervolgens op een koele en donkere plek, zoals een kelder of keukenkastje. Na aan aantal weken --meestal 3 weken-- zal de olie of azijn de smaken van het kruid helemaal hebben opgenomen. Probeer zelf eens verschillende soorten azijn, oliën en kruiden uit. Veel plezier met het maken van je eigen vinaigrette!

Zelf dragonazijn maken Zelf dragonazijn maken


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/basis-vinaigrette-recept


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!