Koekjes bakken - makkelijk te volgen koekjes recepten

Koekjes bakken - makkelijk te volgen koekjes recepten

Koekjes bakken doe je met deze makkelijk te volgen recepten. Bak je eigen koekjes zoals zandkoekjes, spritsen, kletskoppen kaaskoekjes of zelfs bokkenpootjes. Hier vind je verschillende soorten recepten om koekjes mee te bakken.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Bokkenpootjes uitgekozen. Dit Nederlandse koekje is bij velen favoriet, zelfgemaakt zelfs nóg lekkerder! Amandel, chocolade, botercrème en knapperig, wat wil je nog meer? Volledig recept bekijken

Bokkenpootjes
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bokkenpootjes

50 minuten
8 personen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Begin met het maken van de koekjes. Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, het makkelijkste kun je dit doen met een paar druppels citroensap en een stuk keukenpapier.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Splits de eieren en klop het eiwit tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dan geleidelijk de suiker erbij en klop tot het een glanzend eiwit is geworden.

Je kunt dit controleren door het tussen je vingers te wrijven, als het volledig zacht en glad is, dan is het eiwit klaar. Spatel er voorzichtig de bloem en gemalen amandelen doorheen.

Roer goed tot het geheel weer glad is, maar nog wel zo luchtig mogelijk is. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit de koekjes op het bakpapier, ongeveer 2 cm breed en 8 cm lang.

Verdeel amandelschaafsel over de koekjes. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten lang, zet dan de oven uit en laat de koekjes in de oven afkoelen. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.