Wat is al dente?

Al dente staat ook wel voor beetgaar of bijtgaar. De term wordt meestal gebruikt als het gaat over pasta.

Al dente staat ook wel voor beetgaar of bijtgaar. Dit is een term die in de meeste gevallen gebruikt wordt bij het maken van pasta gerechten. Bijtgaar is een term die je bij groenten vaker tegen komt dan bij pasta's.

Wat houdt al dente precies in? Als je in een recept tegenkomt dat iets al dente, beetgaar of bijtgaar moeten zijn dan moet je iets koken tot het nét gaar is. De achterliggende reden is dat het gerecht dan nog stevig is. Ook zo met pasta's, test of je pasta al dente is door de pasta uit de pan te halen en er in te bijten.

Een pasta al dente koken houdt dus in dat je moet zorgen voor een (gare) pasta die stevig is. Pastagerechten worden vaak te vochtig als de pasta verder dan al dente gekookt is.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-al-dente


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Zelf nasikruiden maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.