De lekkerste recepten voor salades

De lekkerste recepten voor salades

Hier vind je verschillende recepten voor heerlijke en lekkere salades. Voor ieder wat wils, van salades die licht vallen, heel knapperig en vers zijn of juist heel erg vullend zijn. Eet een heerlijke zelfgemaakte salade tijdens de lunch of als avondeten. Ruime keuze uit salades met bijvoorbeeld kip, rund, vis, pasta of rijst. Ook vind je hier vegetarische en vegan salades.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Salade met eend en sinaasappel uitgekozen. Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel. Volledig recept bekijken

Salade met eend en sinaasappel
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade met eend en sinaasappel

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.

Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.

Rooster de pijnboompitjes in een kleine droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe. Bestrooi de pijnboompitjes direct met fijn zout en zet opzij.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.