Ohmydish.nl


Wat is gratineren?

Gratineren is een kooktechniek, maar wanneer gebruik je dit?



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Iets gratineren is een techniek of methode waarmee je een bruine en krokante buitenlaag krijgt op zoete of hartige gerechten. Je kunt iets gratineren bijvoorbeeld in de oven of onder een grill.

De meest gebruikte techniek waarmee je een gerecht gratineert is door deze met kaas, paneermeel, kaassaus of room te bedekken. Vervolgens plaats je het gerecht onder een warmtebron. Er zijn verschillende soorten producten die je kunt gratineren, de meest voorkomende zijn ovenschotels en visrecepten. 


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-gratineren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Fenegriek
Volgend blog →
Koriander

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!