Wat is gratineren?

Gratineren is een kooktechniek, maar wanneer gebruik je dit?

Iets gratineren is een techniek of methode waarmee je een bruine en krokante buitenlaag krijgt op zoete of hartige gerechten. Je kunt iets gratineren bijvoorbeeld in de oven of onder een grill.

De meest gebruikte techniek waarmee je een gerecht gratineert is door deze met kaas, paneermeel, kaassaus of room te bedekken. Vervolgens plaats je het gerecht onder een warmtebron. Er zijn verschillende soorten producten die je kunt gratineren, de meest voorkomende zijn ovenschotels en visrecepten. 


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-gratineren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is een aanzetstaal?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.