Recepten uit de Surinaamse keuken

Recepten uit de Surinaamse keuken

Het leuke en lekkere van de Surinaamse keuken is dat deze erg uitgebreid is. Dit komt doordat inwoners van Suriname afkomstig zijn van vrijwel alle werelddelen. Daardoor is een unieke keuken ontstaan door invloeden van grote keukens, waaronder Indonesisch, Indiaas, Afrikaans, Chinees, Nederlands, Joods, Portugees en Inheems.

De populairste en bekende Surinaamse gerechten kun je thuis heel makkelijk zelf maken. Denk aan een heerlijke Surinaamse bami of nasi, maar ook roti, saoto soep en de allerlekkerste pom. De Surinaamse keuken is een echte aanrader voor iedereen die met gevoel wil koken, en niet hoeft te letten op precieze hoeveelheden. Behalve de ingrediënten voeg je zelf liefde, tijd en aandacht toe.

Ontdek hier de lekkerste Surinaamse recepten en gerechten zodat je die vanaf nu ook bij jou thuis kunt maken! Nyan switi! (eet smakelijk!)

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Surinaams broodje bakkeljauw uitgekozen. Maak een heerlijk Surinaams broodje bakkeljauw gemaakt van gedroogde en gezouten kabeljauw. Geserveerd op een broodje met sambal, zuur en roomboter. Volledig recept bekijken

Surinaams broodje bakkeljauw
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Surinaams broodje bakkeljauw

1 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Begin met het ontzouten van de bakkeljauw door deze tenminste 30 minuten in een grote pan met een flinke laag heet water te leggen.

Giet het water na 30 minuten af en proef een stukje bakkeljauw om te weten hoe zout hij is.

Je kunt de bakkeljauw nog een extra half uurtje in heet water leggen mocht je hem toch nog te zout vinden.

Giet af en trek de bakkeljauw in kleine stukjes. Gebruik hier een kom en je vingers voor. Zorg ervoor dat er geen graten in de vis meer zitten.

Snijd een tomaat in kleine stukjes, je kunt ook gebruik maken van een half blik (ongeveer 200 gram uitgelekt) tomatenstukjes.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.