Ohmydish.nl


Wat is een amuse?

Wat is een amuse en wanneer worden deze geserveerd?

Wat is een amuse?

Blog printen Bekijk reacties (0)


Een amuse is een klein gerecht of hapje waar je simpelweg meer trek van krijgt. Het is een lekkere manier om de spijsvertering op gang te krijgen en de smaakpapillen te stimuleren. Van origine is een amuse een hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt. Tegenwoordig worden amuses echter alvorens, of tijdens het aan tafel gaan al opgediend.

In de meeste restaurants krijg je een amuse op kosten van het restaurant. Het woord amuse komt uit de Franse taal en is afgeleid van het woord amuser. In het Frans heeft amuser vele betekenissen, waaronder genieten, smullen, amuseren, lekker eten enzovoorts.

Een amuse is dus een goede manier om je gasten meer zin in eten te geven.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-amuse


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is al dente?
Volgend blog →
Wat is bakken?

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.