Zelf champignonbouillon maken
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf champignonbouillon maken vegetarisch

Het is weer bijna herfst! Tijd voor een seizoen vol geweldige gerechten, zoals deze champignonbouillon. Basis voor soepen, sauzen en stoofpotten.

1 uur 45 minuten
6 personen

Denk je aan de herfst, dan denk je aan een seizoen gevuld met geweldig eten en drinken.

Maak een grote pan met een geweldig ruikende champignonbouillon om te bewaren in de vriezer.

Champignonbouillon is een fijne basis voor veel soepen, stoofpotten, risotto, ragout, sauzen en veel meer. 

Tip: Champignons zul je nooit met water schoon moeten maken, de champignons nemen namelijk snel water op en verliezen daardoor veel smaak.

Zelf champignonbouillon maken ingrediënten

Recept zelf champignonbouillon maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Gebruik een vergiet om de groenten in 1 keer te wassen, sla hiervoor wel de champignons over. Snijd de groenten grof, de wortel en ui hoef je niet te pellen of schillen.

Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie of boter in een grote pan en voeg dan de groenten toe. Roer niet teveel, laat op middel-hoog vuur garen totdat de champignons geslonken zijn.

Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg dan de tijm, peterselie, peperkorrels en laurierblaadjes toe en giet er 3 liter water overheen.

De champignonbouillon afmaken – 1.5 uur

Breng aan de kook en zet het vuur dan weer lager, plaats de deksel op de pan en laat anderhalf uur lang rustig pruttelen. 

Zelf champignonbouillon maken
Zelf champignonbouillon maken

Plaats een fijne zeef op een tweede pan. Leg een schone kaasdoek of keukendoek in de zeef en giet de champignonbouillon af.

Je hebt nu een krachtige en smaakvolle champignonbouillon die je als basis voor veel recepten kunt gebruiken.

Maak bijvoorbeeld een heerlijke herfst stoofpot. Laat de champignonbouillon helemaal afkoelen en voeg toe aan een luchtdichte bak. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik champignonbouillon bewaren?

Je kunt de champignonbouillon in een luchtdichte bak tot wel een jaar lang bewaren in de vriezer.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
50.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.56 g
3.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.31 g
0.07 g
Eiwitten
5.04 g
Vezels
5.65 g
Natrium
20.34 mg
Mineralen
Ijzer
2.79 mg
Calcium
45.8 mg
Magnesium
26.44 mg
Kalium
26.44 mg
Fosfor
216.24 mg
Koper
0.95 mg
Zink
0.96 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
19.49 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
4.78 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.69 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
59.72 µg
Vitamine E
0.03 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf champignonbouillon maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.