Gerechtsoort: noten

151 Recepten

 


Kanda poha

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

De naam kanda poha zegt je misschien helemaal niets, het zijn Indiase rijstvlokken met o.a. ui, pinda's en kruiden. Poha wordt in India gegeten als ontbijt met een heerlijke warme kop chai.


Kastanjesoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze kastanjesoep heeft maar weinig ingrediënten en is de perfecte makkelijke soep na een wandeling. Heerlijk tijdens koudere dagen of als hapje tijdens een feestje in een klein glaasje.


Spruitjes met kastanjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Spruitjes met kastanjes en spekjes uit de oven zijn een klassieker, het zoete van de kastanjes en het bittere van de spruitjes is namelijk een top combinatie. Makkelijk om te maken met weinig ingrediënten.


Notentaart

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een notentaart die bomvol met de lekkerste verschillende soorten noten en karamel van bruine suiker zit. Extra smaakvol door de zelfgemaakte brosse amandel bodem.


Dadelcake met walnoten

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een dadelcake met walnoten is een heerlijk smeuïge cake met een vleugje koffie. Een zuivelvrije cake die van nature gezoet is met dadels en daardoor zelfs geschikt voor het ontbijt.


Walnotencake met walnotenlikeur

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een smeuïge walnotencake met walnotenlikeur is een heerlijke cake met stukjes walnoot en een volle notensmaak. Garneer eventueel met chocolade, maar zonder ook nog steeds erg smaakvol.


Faux gras (vegan)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.


Carpaccio bonbons

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze carpaccio bonbons zijn een feestelijk voorgerecht tijdens kerst met een heerlijke zelfgemaakte truffeldressing. Extra lekker met hazelnoten en een koekje van Parmezaanse kaas.


Koolrabi ovenschotel

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een heerlijke koolrabi ovenschotel met aardappel, spekjes, prei en meer. De walnoten geven de ovenschotel een perfecte textuur en geven het gerecht een herfstig tintje.


Bladerdeeg met Nutella en peer

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze bladerdeeg met Nutella en peer taart is super makkelijk om te maken en ook nog eens met weinig ingrediënten. Een heerlijk en snel herfst taartje voor als je vlug iets voor bij de koffie wilt maken.


Pecan pie

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een pecan pie, ofwel pecantaart, is een heerlijke Amerikaanse taart met pecannoten, een krokante taartbodem en een zachte vulling. Een echte herfst taart omdat deze bomvol warme smaken en noten zit.


Linzen met rode biet en walnoten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze linzen met rode biet en walnoten is een typisch vegetarisch herfst gerecht. Een hartig gerecht door het gebruik van 2 soorten kaas en verse kruiden.


Opgeklopte feta met vijgenjam

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Op zoek naar een heerlijke feta dip? Probeer dan deze super romige opgeklopte feta met vijgenjam, extra lekker voor de herfst met walnoten en honing. Klaar binnen no-time!


Amandelpasta maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Met maar 2 ingrediënten kun je zelf amandelpasta maken, een heerlijke spread die ook nog eens gezond is. Je kunt amandelpasta gebruiken op brood, pannenkoeken of in verschillende soorten gebak.


Venkelsalade met appel en ham

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een venkelsalade met appel en ham is een heerlijke frisse salade met een zelfgemaakte honing mosterd dressing. Extra vullend met mozzarella en walnoten.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.