De lekkerste traybake recepten

De lekkerste traybake recepten

De allerlekkerste traybake recepten maak je zelf thuis met deze handige recepten!

Een traybake is een heerlijke bakplaat vol met verschillende lekkere ingrediënten die je zó in de oven zet. Met weinig moeite en tijd zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Je hebt niet veel afwas wanneer je een lekkere traybake maaltijd bereid, alles is namelijk te bereiden in de oven met 1 plaat. Wel zo makkelijk. Snijd je favoriete groenten en meng alles samen met wat olie, kruiden en eventueel een marinade. Laat de oven het werk voor je doen!

Traybake recepten zijn ideaal voor drukke doordeweekse dagen, je kunt alles bij elkaar op de plaat doen, voeg wat smaakmakers toe en simpelweg in de oven bakken. In de tussentijd kun je andere dingen doen, mocht je het écht druk hebben. Er zijn traybakes met kip, vlees, vis en vegetarisch.

Combineer je favoriete ingrediënten en maak bijvoorbeeld een traybake met bonen, gnocchi, aardappels, courgette of met een lekker kippetje. Ook is een traybake uitermate geschikt om al je restjes groenten op te maken. Heb je een halve paprika over, en een stukje courgette en wat wortel? Combineer deze en je hebt in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel gezet.

Toon filters

Wat is een traybake recept?

Een traybake recept is meer dan alleen maar een ‘simpele’ bakplaat met wat ingrediënten erop. Door te combineren met de lekkerste ingrediënten en smaakcombinaties maak je zonder al te veel moeite een volwaardige maaltijd. De tray (of bakplaat) kun je ook vanuit de oven zó op tafel zetten; het staat enorm gezellig!

Is er een verschil tussen een bakplaat of traybake?

Beide zijn hetzelfde, een traybake en een bakplaat bereid je beide in de oven. Het is een metalen plaat waarop ingrediënten makkelijk bereid kunnen worden. Je hebt echter ook een elektrische bakplaat, deze kan niet in de oven. Op een elektrische bakplaat bereid je fijn gesneden ingrediënten met wat olie of (bak)boter. Dit soort bakplaat wordt ook wel teppanyakiplaat of grillplaat genoemd.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Traybake met kipdrumsticks uitgekozen. Een traybake met kipdrumsticks is een makkelijke maaltijd met aardappel, groenten en kip. De oven doet het meeste werk voor dit AVG'tje, maar dan net even anders. Volledig recept bekijken

Traybake met kipdrumsticks
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Traybake met kipdrumsticks

1 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Schil de wortelen en snijd deze in grove stukken van ongeveer 3 cm. Was de bleekselderij en snijd deze in grove stukken van ongeveer 4 cm. 

Was de aardappelen en snijd deze in stukken, niet te groot. Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de aardappel, wortel en bleekselderij samen met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, anderhalve theelepel zwarte peper en zout naar smaak in een middelgrote kom. Besprenkel met een beetje olijfolie en verdeel over een ovenplaat.

Plaats de drumsticks in dezelfde kom en meng deze met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 1 theelepel zwarte peper, een snuf cayenne peper en zout naar smaak. Besprenkel met een beetje olijfolie en leg de drumsticks bovenop de groenten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.