Cocktail recepten - Maak zelf de lekkerste cocktails

Cocktail recepten - Maak zelf de lekkerste cocktails

De lekkerste cocktail recepten vind je hier. Van echte klassiekers tot verrassende nieuwe cocktails. Met deze makkelijk te volgen recepten kun je op een snelle en eenvoudige manier je eigen cocktails maken. Maak eens een keer een lekkere Gin tonic, een mimosa of een spannende Pornstar Martini. Wij geven je de beste cocktailrecepten en handige tips om thuis je eigen cocktails te maken.

Toon filters

Wat is een cocktail?

Een cocktail is een drankje dat meestal in een speciaal glas geserveerd wordt. Het bestaat uit minimaal 3 ingrediënten, waarvan er 2 drinkbaar moeten zijn en 1 deel dat alcohol bevat.

Wat is het verschil tussen een cocktail en mocktail?

Een cocktail bevat alcohol, een mocktail niet. De naam mocktail is een Engelse term dat uit 2 woorden samengesteld is. “mock” van “na-apen” en “tail” van “cocktail”. Voeg deze samen en je krijgt “mocktail”. Ofwel een “neppe cocktail”, dus zonder alcohol.

Wat heb je nodig om cocktails te maken?

Het ligt geheel aan het soort cocktail dat je wil maken. Deze attributen of kookgerei worden meestal gebruikt tijdens het bereiden van een lekkere cocktail:

 • Barmaatje (jigger)
 • Blender
 • Cocktailshaker
 • Barlepel (maatlepel)
 • Boston shaker
 • Ijs, ijsemmer en ijstang
 • Barzeef
 • Snijplank + flexibel mes
 • Muddler
 • Drinkglas

Wat is “on the rocks”?

Dit is 1 van de termen die gebruikt worden tijdens het maken of serveren van een cocktail. On the rocks houdt in dat er in je drankje een aantal blokjes ijs gaan zitten. Zo zijn er nog een aantal veel gebruikte termen, zoals:

 • Strainen: Zeven van de ingrediënten zoals het ijs via een zeefje.
 • Dubbel strainen: Ook de stukjes fruit, ijs en kruiden scheiden met een hele fijne zeef
 • Flairbartending: het welbekende jongleren met flessen drank, shaken en glazen achter de bar. Het is een vorm van entertainment en populair geworden in de jaren 90 van de 20e eeuw.
 • Cobblers: dit zijn cocktails met fruit en wijn of likeur, bijvoorbeeld een sangria.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Pornstar martini uitgekozen. Met zijn fruitige aroma's is de Pornstar Martini een lust voor zowel de zintuigen als de smaakpapillen, wat het de meest gevraagde cocktail met een spannende naam maakt in tal van cocktailbars. Volledig recept bekijken

Pornstar martini
😍 129Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pornstar martini

10 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Je kunt eventueel de glazen vooraf koelen in de koelkast of plaats er ijsblokjes in die je eruit haalt voordat je de cocktail erin schenkt.

Voeg een handvol ijsblokjes toe aan een shaker. Gebruik een barmaatje om de hoeveelheden af te wegen en voeg de vanille vodka, Passoa, passievruchtensap en limoensap toe aan de shaker.

Snijd de passievrucht doormidden en maak de zaadjes los met een klein lepeltje. Schenk champagne in de 2 kleine glaasjes.

Voeg het eiwit toe aan de shaker en schud deze een halve minuut tot er een mooie laag ontstaan is van het eiwit. 

Schenk de pornstar martini cocktail zonder ijsblokjes in de glazen, leg er een halve passievrucht op en serveer direct. Lepel eerst de passievrucht leeg, drink het glaasje champagne op en geniet dan van de cocktail. Geniet ervan!

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.