Wat is fruiten?

Wat is fruiten, ofwel aanfruiten en waarom doen we dit?

Het fruiten, of aanfruiten is een kooktechniek waarmee groenten in olie of vet worden gebakken totdat ze een lichte, meestal goud-bruine of goud-gele kleur krijgen.

Deze techniek wordt vaak toegepast om de aroma's en smaken van de groenten te verbeteren. Het fruiten van groenten wordt meestal gebruikt om groenten zachter te maken, zoals bijvoorbeeld een wortel. De meest gebruikte toepassing om "iets aan te fruiten" is bij een ui. Tijdens het fruiten gebruik je geen deksel op de pan.

Voordat je groenten gaat fruiten is het belangrijk deze eerst klein(er) te snijden, om de smaak en geurstoffen nog beter en sneller uit te laten komen. Een gefruit stuk groente wordt daarna vaak als basis gebruikt in andere gerechten.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-fruiten


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
3 stemmen
← Vorig blog
Kennisbank voor koken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.