Ijsrecepten - de lekkerste recepten om te proberen

Ijsrecepten - de lekkerste recepten om te proberen

Recepten waarmee je heerlijk zelfgemaakt ijs maakt. Ijsrecepten met of zonder ijsmachine. Je vindt hier de lekkerste recepten voor ijs!

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Koffie ijs uitgekozen. Zelf koffie ijs maken is heerlijk voor een zomerse dag of als onderdeel van een feestelijk dessert. Dit koffie roomijs smelt op je tong, is heerlijk romig, niet te zoet met een volle koffiesmaak. Volledig recept bekijken

Koffie ijs
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Koffie ijs

1 uur
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Zet 60 ml sterke espresso. Verwarm 400 ml room samen met 200 ml melk in een middelgrote pan, zorg dat dit niet gaat koken. 

Klop ondertussen 4 eidooiers samen met 190 gram suiker tot dit luchtig en wit is geworden.

Voeg een beetje warme room toe aan de eidooiers en roer direct glad met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de rest van de warme room toe en roer opnieuw glad.

Plaats terug op laag vuur en laat het rustig garen terwijl je regelmatig roert. Dit kun je het beste met een siliconen spatel doen zodat het niet kan aanbranden op de bodem. 

Voeg de espresso toe, het mengsel is klaar zodra je een streep kunt trekken op de spatel en deze zichtbaar blijft. Dek het mengsel af met bakpapier zodat er geen vel op kan komen en laat volledig afkoelen.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.