Lekkere frisse lente recepten

Lekkere frisse lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Salade niçoise uitgekozen. Een salade niçoise is een heerlijke Franse salade met tonijn, sperziebonen, rode aardappeltjes, tomaat en ei. Volledig recept bekijken

Salade niçoise
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade niçoise

40 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Vul 2 middelgrote pannen met water en breng aan de kook. Snijd de rode aardappelen in plakken, voeg deze toe aan 1 pan en kook in ongeveer 5 minuten gaar. 

De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet de aardappelen dan af en laat afkoelen. Blancheer in de andere pan de sperziebonen, giet de sperziebonen dan ook af. 

Vul het sauspannetje met water, voeg de eieren toe en kook de eieren in 7 minuten. Plaats de eieren na het koken direct onder koud, stromend water om het kookproces te stoppen en om het pellen te vergemakkelijken. 

Snijd de rode uien in ringen en halveer de cherry tomaten en zwarte olijven. Voeg 1 eetlepel Dijon mosterd toe aan een kom en voeg zout en peper toe en een scheutje witte wijnazijn. Meng glad met behulp van een garde en voeg ongeveer 60 ml olijfolie toe. 

Snijd de tonijn filets in 4 stukken en breng de tonijn op smaak met peper en zout. Besmeer de tonijn met olijfolie en grill deze 30 seconden aan beide kanten. Zorg voor een mooi grill patroon. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.