Je kunt eindeloos variëren met rijst, denk aan rijstgerechten met biefstuk, kip, vis maar ook vegetarische recepten. Over de hele wereld wordt er met rijst gekookt, van de welbekende nasi tot rijstepap of risotto of paella. Rijst is erg veelzijdig aangezien het op elk moment van de dag gegeten kan worden. Heb je rijst over? Maak er dan 1 van de meest favoriete rijst recepten van: gebakken rijst.
Hoe lang moet je rijst koken?
Er zijn veel verschillende soorten rijst met elk hun eigen bereidingswijze en tijd. De meest gangbare rijst zoals witte rijst, basmati of pandan kook je gemiddeld gezien in 10 minuten tijd gaar. Zilvervliesrijst of meergranenrijst kook je wat langer, zo tussen de 10 en 15 minuten.
Hoeveel rijst serveer je per persoon?
Voor een volwassen persoon gebruik je tussen de 75 en 100 gram rijst. Kinderen tussen de 50 en 75 gram.
Hoeveel soorten rijst zijn er?
Teveel om op te noemen! Er zijn wereldwijd wel meer dan 8.000 verschillende soorten rijst. De meest bekende rijstsoorten in Nederland zijn:
Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Taugé bibimbap uitgekozen. Zachte gekookte rijst, verse taugé en gehakt met sesamolie. Dit allemaal met een spiegelei en een lekker pittig sausje. Deze taugé bibimbap (kongnamulbap) moet je een keer geprobeerd hebben! Volledig recept bekijken
Begin met het koken van de rijst. Kook ongeveer 300 gram pandan- of jasmijnrijst in de grote pan. Haal de taugé uit de verpakking(en) en voeg deze toe aan een vergiet. Was de taugé goed schoon onder koud stromend water.
Voeg 400 gram rundergehakt toe aan een kom. Voeg een flinke snuf gemalen zwarte peper en zout toe samen met 1 theelepel sesamolie. Meng alles goed door elkaar heen met behulp van een eetlepel.
Plet, en snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan een kommetje. Was de lente-ui en het rode pepertje en snijd in zo fijn mogelijke stukjes, voeg dit toe aan het kommetje.
Verhit een bakpan op middelhoog vuur en rooster vlug een handvol sesamzaadjes. Let goed op, de sesamzaadjes kunnen heel snel aanbranden.
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.