Wat is pocheren?

Pocheren is een kooktechniek wat het meest bekend is als gepocheerde eieren, maar je kunt ook andere ingrediënten pocheren.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Pocheren is een kooktechniek waarbij het gebruikte ingredient heel zachtjes / rustig gaar gemaakt wordt. Pocheren doe je in een vloeistof van bijna 100 graden Celsius, nét onder het kookpunt dus. Het doel van pocheren is om een eindproduct te krijgen dat sappig, niet droog en niet kapot gekookt is. Tijdens het pocheren zorg je ervoor dat het gekozen ingredient niet helemaal gaar zal koken.

De meest voorkomende ingrediënten waarmee je pocheert zijn onder andere: eieren, vis en vruchten. De gekozen vloeistof waarin gepocheerd wordt is afhankelijk van het gerecht. Eiwitten worden normaliter in een lichtzure vloeistof (water + azijn) gepocheerd en vruchten in de meeste gevallen in water met suiker.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-pocheren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is een koksmes?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.