Wat is binden?

Binden is een kooktechniek om een dunne vloeistof te veranderen in een dikkere vloeistof.

Iets binden, of gebruik maken van een bindmiddel is een kooktechniek waarmee dunne vloeistof tot een dikkere vloeistof verandert. In veel gevallen zal dit gaan om sauzen of puddingen. Je kunt iets binden met behulp van:

  • Emulgeren
  • Inkoken
  • Gebruik maken van bindmiddelen
Er zijn verschillende soorten bindmiddelen verkrijgbaar voor het binden van vloeistoffen, zoals eieren, gelatine, agar-agar en zetmeelhoudende bindmiddelen.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-binden


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is een gastrique?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.