Budget soep recepten voor de kleine portemonnee

Budget soep recepten voor de kleine portemonnee

Met soep kun je veel variëren, daarbij kun je de meeste restjes uit de koelkast gebruiken om een soep te maken. Aan de hand van deze budget soep recepten hoeft je volgende maaltijd niet veel geld te kosten!

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Bloemkoolsoep uitgekozen. Een fluweelzachte bloemkoolsoep met weinig ingrediënten en bomvol smaak, deze vegetarische soep is extra lekker met croutons maar ook lekker met bijvoorbeeld spekjes of chorizo. Volledig recept bekijken

Bloemkoolsoep
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkoolsoep

50 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Je kunt de bloemkool volledig gaar koken of stomen. Om te koken vul je een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze volledig gaar in het kokende water. 

Maak ondertussen eventueel zelf croutons door een laag olijfolie zachtjes te verwarmen met 2 geplette knoflooktenen. Zodra de olie de knoflook volledig heeft opgenomen verwijder je de knoflooktenen.

Snijd het oude brood in stukjes en bak dit mooi goudbruin en krokant in de knoflookolie.

Giet de zachte bloemkool af en pureer deze tot deze super zacht zijn. Gebruik een deel van de groentebouillon om de bloemkoolpuree gladder te maken. Je kunt hier het beste een blender voor gebruiken, met een staafmixer zal de bloemkool minder glad worden.

Schenk de bloemkoolpuree samen met de resterende groentebouillon terug in de pan en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.