Kookgids

Voeding is een belangrijk onderdeel van het leven, je lichaam heeft de juiste voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Maak de juiste keuze aan de hand van deze handige kookgids.

In deze kookgids vindt je een schat aan informatie die je kunnen helpen bij het kiezen van een ingrediënt. Een compleet overzicht van alles dat onder andere te maken heeft met groenten, fruit, zuivel, vis, vlees, peulvruchten en noten.

Kom te weten in welk seizoen bepaalde ingrediënten of producten het beste verkrijgbaar of te koop zijn. Leer hun voedingswaarden, maar ook hoe je een bewuste keuze maakt of hoe je bepaalde producten juist kunt bewaren. Bekijk per ingrediënt een tal van bijbehorende recepten.

Klik op een categorie om meer te weten te komen over het desbetreffende onderwerp.

Seizoensproducten

Ontdek elke maand welk fruit, groenten, kaas en vis in het seizoen is om te eten!

Seizoensproducten

Seizoensproducten van augustus

De zon schijnt, de hitte komt binnen, de feestdagen komen of gaan, diners in de buitenlucht of lunches in het gras worden de norm... En om het meeste uit de maand augustus te halen, zijn verse producten de onbetwiste ster platen! De alomtegenwoordigheid van de zon versterkt hun smaken, maar ook de voedingswaarde: rijk aan vezels of sporenelementen, ze zijn geschikt voor alle gelegenheden, tot grote vreugde van fijnproevers. Sperziebonen, mosselen of Rocamadour? Van groenten en fruit tot vis en kaas, stel uw zomermenu's samen om met evenveel plezier als een goed geweten te eten in het seizoen!


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!