Kookgids

Voeding is een belangrijk onderdeel van het leven, je lichaam heeft de juiste voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Maak de juiste keuze aan de hand van deze handige kookgids.

In deze kookgids vind je een schat aan informatie die je kunnen helpen bij het kiezen van een ingrediënt. Een compleet overzicht van alles dat onder andere te maken heeft met groenten, fruit, zuivel, vis, vlees, peulvruchten en noten.

Kom te weten in welk seizoen bepaalde ingrediënten of producten het beste verkrijgbaar zijn. Leer hun voedingswaarden, maar ook hoe je een bewuste keuze maakt of hoe je bepaalde producten het beste kunt bewaren. Bekijk per ingrediënt een tal van bijbehorende recepten.

Klik op een categorie om meer te weten te komen over het desbetreffende onderwerp.

Seizoensproducten

Ontdek elke maand welk fruit, groenten, kaas en vis in het seizoen is om te eten!

Seizoensproducten

Seizoensproducten van september 2023

September zit een beetje tussen de zomer en herfst in, want soms is het nog zonnig maar je zult ook merken dat de bladeren al beginnen te vallen. Deze maand zullen er nog veel verse zomer producten in het seizoen zijn zoals tomaten en paprika, maar ook de eerste pompoenen en walnoten zullen in het seizoen beginnen te komen. De vakanties zijn voorbij, wat voor velen weer drukke dagen met meer regelmaat betekent waardoor snelle recepten vaak meer dan welkom zijn.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.