Wat is afschuimen?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is afschuimen?

Wat is afschuimen en wat is het voordeel van afschuimen?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 28-01-2017

Je komt deze term wel eens tegen in een recept. Afschuimen. Maar wat is het precies, en wat is het voordeel van afschuimen? Als je een soep of bouillon maakt dan kan het voorkomen dat er schuim en overige ongewenste of onsmakelijke stoffen naar boven komen drijven. Afschuimen is niet meer dan het verwijderen van het schuim, iets wat je op een aantal manieren kunt doen. De meest simpele manier om een soep of bouillon af te schuimen, is met behulp van een schuimspaan. Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je ook een grote soeplepel gebruiken. Dit maakt het echter wel lastiger. Verwijder het schuim simpelweg door met de schuimspaan over het oppervlakte van de soep te bewegen. Spoel de schuimspaan dan weer af, en herhaal deze stap totdat er geen schuim meer zichtbaar is. Het uiteindelijke doel van afschuimen is om het gerecht helder te maken, en om eventuele ongewenste stoffen te verwijderen. Over het algemeen geeft het schuim op soep een onprettige en bittere smaak.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is afschuimen?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.