Wat is afschuimen?

Wat is afschuimen en wat is het voordeel van afschuimen?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Je komt deze term wel eens tegen in een recept. Afschuimen. Maar wat is het precies, en wat is het voordeel van afschuimen?

Als je een soep of bouillon maakt dan kan het voorkomen dat er schuim en overige ongewenste of onsmakelijke stoffen naar boven komen drijven. Afschuimen is niet meer dan het verwijderen van het schuim, iets wat je op een aantal manieren kunt doen.

De meest simpele manier om een soep of bouillon af te schuimen, is met behulp van een schuimspaan. Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je ook een grote soeplepel gebruiken. Dit maakt het echter wel lastiger. Verwijder het schuim simpelweg door met de schuimspaan over het oppervlakte van de soep te bewegen. Spoel de schuimspaan dan weer af, en herhaal deze stap totdat er geen schuim meer zichtbaar is.

Het uiteindelijke doel van afschuimen is om het gerecht helder te maken, en om eventuele ongewenste stoffen te verwijderen. Over het algemeen geeft het schuim op soep een onprettige en bittere smaak.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-afschuimen


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is fruiten?

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!