Thema: wildrecepten

11 Recepten

Lekkere wildrecepten om te bakken, braden of koken. Wildrecepten met onder andere hert, zwijn, haas, konijn, ree, bok. Zet eens een keer een heerlijk wildgerecht op tafel met behulp van deze leuke en makkelijk te volgen recepten!


Hazenpeper

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.


Wild ragout

Kooktijd 4 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.


Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.


Parelhoen met cranberries en aardappelwafels

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Parelhoen met cranberries en aardappelwafels is hét perfecte kerstgerecht. Alles voorbereiden en terwijl je gasten er zijn makkelijk af te maken, ideaal!


Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (254)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Lamsrack met kruidenkorst

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Serveer deze lamsrack met kruidenkorst als avondmaaltijd en je zult alleen maar blije gezichten zien. Recept voor 2 personen.


Kangoeroe biefstuk

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Kangoeroe biefstuk is populair in Australië, we snappen helemaal waarom. Wat een heerlijk mals stukje vlees, het ruikt zelfs heerlijk! Het proberen waard!


Stoofpot van wild zwijn

Kooktijd 3 uur 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (91)

Fantastisch recept voor stoofpot van wild zwijn. Tijdens het bereiden van dit heerlijke stoofpotje ruikt je huis heerlijk naar het garende vlees!


Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Hertenbiefstuk met roseval aardappelen met pompoenstukjes en puree is perfect als kerstgerecht. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere hazenpeper ? Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 847 calorieën p.p.

Hazenpeper

Ingrediënten


  • 4 hazenbouten of bijv. 600 gram hazenrugfilet
  • 500 gram champignons
  • 450 gram zilveruitjes
  • 300 gram spekjes
  • 2 knoflooktenen
  • paar takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes verse peterselie
  • 12 zwarte peperkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • flinke scheut cognac
  • 700 ml rode wijn
  • optioneel: 100 ml room
  • optioneel: 2 eidooiers

Bereiding

(28)
1
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd deze vervolgens in kwarten en zet opzij. Pel de knoflook en snijd deze redelijk fijn. 
2
Dep de hazenbouten een beetje droog met keukenpapier.Hazenpeper
3
Verhit een flinke klont boter in een grote braadpan en bak de spekjes en champignons enkele minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal deze vervolgens uit de pan en zet opzij. 
4
Verhit opnieuw een klont boter in de braadpan en bak de hazenbouten mooi goudbruin aan beide kanten. Haal de bouten dan uit de pan.Hazenpeper bereiden

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.