Ohmydish.nl


Basisrecepten

25 recepten

Een goede basis is het halve werk. Leer basisrecepten voor sauzen, bouillons, dressings etc.

Zelf harissa maken

45 minuten 10 personen

Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.


Sriracha mayonaise

5 minuten 4 personen

Heel simpel recept voor Sriracha mayonaise die je zelf op smaak kan brengen. Lekker voor bij veel verschillende gerechten, en zó gemaakt!


Kaassaus maken

10 minuten 6 personen

Het fijne aan zelf kaassaus maken is dat de saus klaar is binnen 10 minuten en maar 4 ingrediënten nodig heeft!


Zelf ketchup maken

1 uur 20 minuten 6 personen

Zelf ketchup maken is niet alleen makkelijker dan je misschien zou denken, maar je kunt de ketchup ook nog naar eigen smaak aanpassen.


Dragonmayonaise

20 minuten 6 personen

Een heerlijke dragonmayonaise is super lekker bij frietjes, gebakken aardappeltjes of zelfs kipfilet. Ontzettend lekkere en makkelijke zelfgemaakte mayonaise met dragon.


De perfecte biefstuk bakken

20 minuten 2 personen

De perfecte biefstuk bakken is makkelijker dan je misschien denkt. Kies een mooie biefstuk en bak deze precies zoals je wilt met deze stappen!


Gebakken uitjes zelf maken

15 minuten 4 personen

De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!


Zelf nougatine maken

30 minuten 4 personen

Zelf nougatine maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Geroosterde hazelnoten met karamel, dat kan gewoon niet mis gaan!


Zelf bloemkoolrijst maken

10 minuten 4 personen

Bloemkoolrijst is vrij neutraal van smaak en dus heel handig te combineren met veel verschillende ingrediënten. Deze zelfgemaakte bloemkoolrijst is ook nog eens koolhydraatarm!


Lime curd

25 minuten 4 personen

Een lime curd is misschien nog wel lekkerder dan de bekende lemon curd. Te maken met weinig ingrediënten en klaar in minder dan een half uur.


Zelf clotted cream maken

30 minuten 6 personen

Zelf clotted cream maken is makkelijker dan je zou denken. Met maar 2 ingrediënten, wat van je tijd en geduld. Een must voor bij je Britse scones!


Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

45 minuten 4 personen

Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!


Wafels

25 minuten 6 personen

Volgens oude traditie worden er tijdens oud&nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.


Zelf pompoenpuree maken

45 minuten 8 personen

Zelf pompoenpuree maken is ontzettend makkelijk. Met deze puree kun je vele soorten hartige en zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld pompoentaart of wat dacht je van wafels?


Hoe bak je een eendenborst?

20 minuten 4 personen

Bak zelf heel gemakkelijk een goed gebakken stuk eendenborst met behulp van deze uitleg en handige stap voor stap foto's.Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.