Een goede basis is het halve werk, hier vind je handige en lekkere recepten die je bij veel gerechten kunt serveren. Basisrecepten voor sauzen, bouillons, dressings of hoe je het beste een biefstuk kunt bakken.
Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.
Zelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue.
Zachte broodjes bakken is niet alleen leuk om te doen, deze zachte witte puntjes zijn een heerlijk broodje die het lekkerste zijn met een laagje boter en hagelslag, toch?
Gekookte bloemkool staat bij iedereen wel eens op tafel tijdens een AVG'tje, maak je bloemkool net iets specialer met deze tips. Bloemkool koken is niet moeilijk en heeft minder tijd nodig dan je zou denken.
Zelf wijnzuurkool maken is niet moeilijk, je doet dit het beste met een keramische zuurkoolpot. Deze gefermenteerde kool kun je tot wel een jaar bewaren.
De perfecte gebakken champignons zijn mooi goudbruin van kleur met een volle smaak. Met deze tips bak jij makkelijk en snel zelf de lekkerste champignons.
Zelf marsepein maken is ontzettend makkelijk, deze versie met amandelmeel heb je binnen 5 minuten gemaakt. Marsepein maak je namelijk met maar 3 ingrediënten en kun je voor veel soorten baksels gebruiken.
Wil je jus bij de stamppot, maar wil je jus maken zonder vlees? Maak dan deze super makkelijke vegetarische jus, een super smaakvolle variant die prachtig van kleur is.
Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je zelf zongedroogde tomaten kunt maken? Dit gaat heel makkelijk zelfs, want deze heerlijke tomaatjes zijn simpele gedroogde tomaten uit de oven.
Heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Een ideaal en simpel bijgerecht voor elke dag van de week.
Welke soep is nou niet lekker met soepballetjes? Maak in een handomdraai zelf soepballetjes met dit makkelijke recept.
Maraschino kersen worden ook wel cocktail kersen genoemd. Deze zoete kersjes worden namelijk gebruikt om cocktails en toetjes te garneren. Een makkelijk recept zonder alcohol!
Ben jij ook zo dol op paprika's uit de oven, maar niet op de velletjes? Geroosterde paprika zelf maken is niet moeilijk, lees hier hoe je makkelijk de paprika kunt ontvellen.
Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.
Heel simpel recept voor Sriracha mayonaise die je zelf op smaak kan brengen. Lekker voor bij veel verschillende gerechten, en zó gemaakt!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.