Een goede basis is het halve werk, hier vind je handige en lekkere recepten die je bij veel gerechten kunt serveren. Basisrecepten voor sauzen, bouillons, dressings of hoe je het beste een biefstuk kunt bakken.
Deze Italiaanse focaccia met ansjovis is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.
Mexicaanse refried beans zijn makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Deze Mexicaanse bonenpuree is de basis voor de lekkerste nacho's, tortilla's en meer.
Zelf ricotta maken doe je met maar 3 ingrediënten en is ontzettend makkelijk. Dat zoiets eenvoudigs zo lekker kan zijn, heerlijke verse ricotta is heel veelzijdig voor pasta, risotto, taarten en meer.
Een butterscotch saus maak je gemakkelijk zelf met enkele ingrediënten. Een heerlijke karamel-achtige saus die je cake of andere desserts nog lekkerder zullen maken.
Ouderwetse appelcompote is het allerlekkerste omdat er stukjes appel in zitten. Zelf appelcompote maken is heel makkelijk met weinig ingrediënten.
Met maar 2 ingrediënten kun je zelf amandelpasta maken, een heerlijke spread die ook nog eens gezond is. Je kunt amandelpasta gebruiken op brood, pannenkoeken of in verschillende soorten gebak.
Zelf pastasaus maken van verse tomaten is makkelijk en zit bomvol smaak. Dit basisrecept kun je naar smaak aanpassen met meer of minder kruiden.
Rauwe rode bieten koken is niet moeilijk. Gekookte rode bieten zijn op veel verschillende manieren te gebruiken, in een salade, lasagne, quiche en meer.
Sperziebonen zijn een favoriet bij velen, om ze zo lekker mogelijk te bereiden behouden ze bij voorkeur een beetje een 'bite'. Bekijk hier tips hoe je sperziebonen het beste kunt koken.
Zelf yoghurt maken kun je op verschillende manieren doen, o.a. met een yoghurtmaker, instant pot of in een pan. Je hebt hiervoor maar 2 ingrediënten nodig.
Zelf rode uienchutney maken is niet moeilijk en kan al met een aantal ingrediënten. Extra lekker met tijm, maar deze kun je eventueel ook weglaten.
Paneer is een Indiase kaas die vooral bekend is van de prachtig groene palak paneer. Zelf paneer maken is niet moeilijk, je moet alleen wel even geduld hebben.
Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.
Zelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue.
Zachte broodjes bakken is niet alleen leuk om te doen, deze zachte witte puntjes zijn een heerlijk broodje die het lekkerste zijn met een laagje boter en hagelslag, toch?
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere de perfecte biefstuk bakken ? De perfecte biefstuk bakken is makkelijker dan je misschien denkt. Kies een mooie biefstuk en bak deze precies zoals je wilt met deze stappen!
Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.