Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.
Éen van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten, de shish kebab. Gemarineerd lamsvlees aan een spies, gegrild op de barbecue.
Een heerlijk broodje shoarma op zijn tijd is altijd lekker. Zelf shoarma maken is veel makkelijker dan je misschien denkt!
Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!
Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.
Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.
Rode bieten hummus is perfect voor feestjes door de mooie kleur en je kunt er alles in dippen wat je maar wilt, zoals knapperige groenten en meer!
Fusie gerecht met invloeden uit Zwitserland en het midden-oosten. Leer hoe je een cordon bleu met parel couscous maakt in 2 uur tijd. Recept voor 6 personen.
Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.
Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.
Zelf pitabroodjes maken is simpel, goedkoop en geeft dat beetje extra aan je gerecht. Recept voor 8 pitabroodjes, klaar in 45 minuten + wachttijd.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.