Keuken: midden oosten

12 Recepten

Recepten uit het Midden Oosten


Wortel hummus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een heerlijke wortel hummus om te dippen, ideaal voor je volgende feestje. Wortel geeft deze hummus naast een prachtige kleur ook een heerlijke licht zoete smaak.


Baba ganoush

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.


Shish kebab

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Éen van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten, de shish kebab. Gemarineerd lamsvlees aan een spies, gegrild op de barbecue.


Broodje shoarma

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een heerlijk broodje shoarma op zijn tijd is altijd lekker. Zelf shoarma maken is veel makkelijker dan je misschien denkt!


Muhammara - walnoot-paprika dip

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!


Granaatappelmelasse

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.


Labneh met knoflook en granaatappel

Kooktijd 12 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.


Rode bieten hummus

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Rode bieten hummus is perfect voor feestjes door de mooie kleur en je kunt er alles in dippen wat je maar wilt, zoals knapperige groenten en meer!


Cordon bleu met parel couscous

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Fusie gerecht met invloeden uit Zwitserland en het midden-oosten. Leer hoe je een cordon bleu met parel couscous maakt in 2 uur tijd. Recept voor 6 personen.


Hummus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.


Griekse kofta

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.


Zelf pitabroodjes maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Zelf pitabroodjes maken is simpel, goedkoop en geeft dat beetje extra aan je gerecht. Pita's zijn lekker om te vullen met bijvoorbeeld shoarma of serveer bij je favoriete Griekse gerechten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere hummus ? Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.

Categorie Sauzen Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen

Hummus

Ingrediënten


  • 400 gram kikkererwten (blik of pot)
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels (extra virgin) olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Snufje zout

Bereiding

(10)
1
Pel en plet de 2 kleine teentjes knoflook met behulp van een koksmes en snijplank. Pers ongeveer 3 eetlepels sap uit een citroen middels een citruspers of gebruik simpelweg je handen. 
2
Laat het blik kikkererwten uitlekken in een kleine kom. Het vocht van het blikje kikkererwten zal ervoor zorgen dat de hummus smeuïger zal worden. Hummus maken
3
Plaats de kikkererwten, paprikapoeder, 3 eetlepels tahini, citroensap, 2 knoflookteentjes, de helft van de olijfolie en een snuf zout in de blender. 
4
Voeg de rest van de olijfolie tijdens het pureren toe, voeg ook een beetje vloeistof uit het blik kikkererwten toe. 

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.