Al eerder schreven we over nasi kruiden, hoe makkelijk het is dit zelf te maken. In principe is er weinig verschil tussen de 2 kruidenmixen en kun je gerust beide door elkaar gebruiken.
Het daadwerkelijk theoretische verschil proberen we te achterhalen, maar tevergeefs. Dus daarom is dit verschil meer een mening dan een feit.
Ingrediënten
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1,5 theelepel kardemom
- 2 theelepels paprika poeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
Al deze kruiden zijn te koop bij de meeste supermarkten. Je kunt ervoor kiezen om alles al gemalen te kopen, maar je kunt ze ook zelf malen met behulp van een vijzel.
Begin dan met de kardemom, aangezien je hiervan alleen de zaadjes van kunt gebruiken. Zodra je de zaadjes eruit hebt gehaald, voeg je pas de rest van de kruiden toe aan de vijzel.
Dit is zo gebeurd als je een stamp en druk beweging tegelijk maakt.
De kruidenmix kun je het beste in een gesloten potje bewaren, zo heb je altijd smaakvolle bamikruiden binnen handbereik. Maak er bijvoorbeeld eens deze makkelijke bami mee of een bami goreng met kip.