Lekker en gezonde koolhydraatarme recepten

Lekker en gezonde koolhydraatarme recepten

Hier vind je recepten met minder koolhydraten die perfect passen in een koolhydraatarm dieet. Varieer en eet meer bewust met behulp van deze koolhydraatarme recepten.

Je kunt koolhydraatarm eten door te kiezen voor groenten, noten, zaden en pitten. Eet zo min mogelijk pasta, rijst, verschillende soorten aardappels en brood.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Spinaziesalade met tomaat uitgekozen. Een makkelijke en frisse spinaziesalade met tomaat. Extra lekker met feta, olijven en sappige tomaten van het seizoen. Volledig recept bekijken

Spinaziesalade met tomaat
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spinaziesalade met tomaat

20 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel te dikke steeltjes van de spinazie. Pel de sjalot en snijd deze fijn.

Maak een simpele dressing in de grote kom door rode wijnazijn en mosterd te mengen. Voeg geleidelijk de zonnebloemolie toe terwijl je mengt met een garde. Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de olijven door de helft en was de tomaat. Verwijder het kroontje van de tomaat en snijd deze in plakken, niet te dun.

Verdeel de plakken tomaat over 2 borden. Meng de verse spinazie met de sjalot dressing en verdeel deze over de tomaat. 

Verdeel de halve olijven over de salade en breek de walnoten in stukken. Maak de salade af met verkruimelde feta. Eet smakelijk!

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.