Ovenschotels - Makkelijk en lekkere gerechten uit de oven

Ovenschotels - Makkelijk en lekkere gerechten uit de oven

Zoek je lekkere en makkelijke ovenschotel recepten? Ovenschotels met bijvoorbeeld aardappelen, rijst, groente en pasta. Ovenschotels als doordeweekse maaltijd scheelt je tijd doordat je deze zó de oven in zet. Terwijl deze aan het opwarmen is heb jij je handen vrij, wel zo handig!

Toon filters

Wat voor verschillende soorten ovenschotels zijn er?

Met ovenschotels kun je oneindig blijven combineren. Van kip, vis, groenten tot snacks. Zo kun je van veel pasta gerechten ook prima een ovenschotel variant maken. Een van de meest bekende ovenschotels is wel lasagne, maar ook een aardappelgratin of wat dacht je van een zuurkoolschotel?

Hoe kun je het beste ovenschotels bewaren?

Heb je na het bakken nog een restje ovenschotel over? Laat deze dan geheel afkoelen en dek af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. Bewaar de ovenschotel nog een dag in de koelkast.

Wil je de ovenschotel langer bewaren? Dan is het handiger om deze in aparte (afsluitbare) bakjes te doen en in te vriezen.

De meeste ovenschotels kun je tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren, zonder al teveel smaakverlies.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij uitgekozen. Een overheerlijke ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij. Heerlijk als het buiten koud is en boordevol groenten, kruiden en bovenal smaakvol! Volledig recept bekijken

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij

1 uur 10 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Snijd de spitskool fijn, dit kun je het makkelijkste doen met een mandoline, snijmachine of koksmes. Hoe fijner je deze zult snijder, hoe sneller de spitskool gaar zal zijn. 

Verhit een klont boter in een braadpan en bak hierin de spitskool ongeveer 10 minuten. Roer deze regelmatig door en voeg de steranijs en kruidnagels toe. 

Schenk een laagje water erbij, plaats de deksel op de pan en laat deze ongeveer 20 minuten langer garen. Haal dan de deksel van de pan en bak deze nog langer tot het vocht is verdampt. 

Breng de spitskool op smaak met peper en zout en verwijder de kruidnagels en steranijs. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Schil dan ook de knolselderij, was deze en snijd deze grof. Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de knolselderij tot deze zacht is geworden. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.