Bijgerechten

365 Recepten

Hier vind je bijgerechten die je maaltijd helemaal compleet kunnen maken, ruime keuze uit veel leuke en lekkere recepten. Lekker om te serveren bij een stukje vlees, vis of een salade. Denk bijvoorbeeld aan oven gebakken aardappeltjes, een gevulde courgette of zelfgemaakte huzarensalade.


Oosterse wokgroenten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.


Spinazie à la crème

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Spinazie is een goede bron van vezels, kies eens voor spinazie à la crème als heerlijk en gezond bijgerecht. Zelfgemaakt met verse spinazie zelfs nóg lekkerder.


Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze tagliata di manzo, ofwel een Italiaanse biefstuksalade, is een makkelijke salade van rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en biefstuk.


Spinaziesalade met feta

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze vegetarische spinaziesalade met feta is een heerlijke lunch salade of lekker als bijgerecht. Een frisse salade met citroen, pecannoten, appel en meer.


Zuurkoolsalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze zuurkoolsalade met bonen, wortels en walnoten is een heerlijk frisse salade voor bij de barbecue. Je kunt de bonen eventueel weglaten voor een minder vullende salade.


Bloemkool koken: zó doe je dat

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen

Gekookte bloemkool staat bij iedereen wel eens op tafel tijdens een AVG'tje, maak je bloemkool net iets specialer met deze tips. Bloemkool koken is niet moeilijk en heeft minder tijd nodig dan je zou denken.


Haricots verts met spek

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.


Prei à la crème

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Prei à la crème is zo'n bijgerecht met weinig ingrediënten en veel smaak. Heerlijke zachte prei in een roomsausje, extra lekker met nootmuskaat.


Gevulde koolrolletjes

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze gevulde koolrolletjes met kruidig gehakt en een tomatensaus bomvol smaak zijn een heerlijk bijgerecht. Extra lekker met bijvoorbeeld brood, rijst of pasta.


Surinaams zuurgoed

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Surinaams zuurgoed met komkommer en paprika is ontzettend smaakvol door de toevoeging van kruiden, een super lekker bijgerecht van knapperige groenten.


Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een makkelijk gerecht met een Italiaanse twist, deze borlottibonen in tomatensaus zijn makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Deze bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd.


Spinaziesalade met walnoten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze spinaziesalade met walnoten is klaar in een handomdraai. Het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten, extra lekker met een simpele zelfgemaakte dressing.


Knolselderij uit de oven

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een hele knolselderij uit de oven is een prachtig vegetarisch pronkstuk maar deze knolselderij is ook lekker als bijgerecht bij een stukje vlees. Een veelzijdige groente bomvol smaak.


Paksoi met sinaasappel

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.


Hele romanesco met ei

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een hele romanesco met ei is een feestje op tafel. Tijdens het bereiden behoud de romanesco zijn prachtige kleur en uiterlijk.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.