Ohmydish.nl


Bijgerechten

280 recepten

Hier vind je bijgerechten die je maaltijd helemaal compleet kunnen maken, ruime keuze uit veel leuke en lekkere recepten. Lekker om te serveren bij een stukje vlees, vis of een salade. Denk bijvoorbeeld aan oven gebakken aardappeltjes, een gevulde courgette of zelfgemaakte huzarensalade.


Courgette frietjes

45 minuten 4 personen

Deze courgette frietjes met parmezaanse kaas en een simpele dipsaus zijn een heerlijke snack. Deze groenten frietjes zijn krokant en gebakken in de oven.


Maiskolven uit de airfryer

30 minuten 2 personen

Deze maiskolven uit de airfryer zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak. Een heerlijk kruidig en een tikkeltje zoet bijgerecht. Ook lekker als tussendoortje of lunch.


Witlof met brie uit de oven

35 minuten 4 personen

Witlof is een heerlijke groente en een perfect bijgerecht. Een tikkeltje zoet door deze eerst te karameliseren voor een heerlijke witlof met brie uit de oven.


Halloumi salade

20 minuten 2 personen

Een halloumi salade met een heerlijk romige dressing van o.a. basilicum. Deze vegetarische salade is n├│g lekkerder door de gegrilde avocado.


Romige rijst met courgette

30 minuten 4 personen

Deze romige rijst met courgette is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Zacht van smaak en extra lekker met krokant amandelschaafsel.


Gekookte maïskolf

15 minuten 4 personen

Een gekookte maïskolf is ontzettend makkelijk om te maken. Klaar binnen een kwartier en daardoor een ideaal bijgerecht.


Gribiche saus

20 minuten 2 personen

Een Franse gribiche saus is een mayonaise-achtige saus met kappertjes en verse kruiden. De sauce Gribiche wordt in Frankrijk o.a. geserveerd bij 'poule au pot'.


Zure bommen (augurken inmaken)

45 minuten 8 personen

Augurken inmaken is makkelijker dan je misschien denkt. Voor deze zure bommen heb je maar weinig ingredi├źnten nodig!


Zelf bloemkoolrijst maken

10 minuten 4 personen

Bloemkoolrijst is vrij neutraal van smaak en dus heel handig te combineren met veel verschillende ingredi├źnten. Deze zelfgemaakte bloemkoolrijst is ook nog eens koolhydraatarm!


Zelf olijven marineren

10 minuten 4 personen

Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.


Spinaziesalade met tomaat

20 minuten 2 personen

Een makkelijke en frisse spinaziesalade met tomaat. Extra lekker met feta, olijven en sappige tomaten van het seizoen.


Zelfgemaakte remouladesaus

15 minuten 4 personen

Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.


Rode pesto

15 minuten 6 personen

Zelf rode pesto maken is super makkelijk ├ęn zo lekker! Een smeu├»ge rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaten, pijnboompitten, kaas en meer.


Zelf kippeling maken

30 minuten 4 personen

Zelf kippeling maken is makkelijk en zit bomvol de lekkerste kruiden. Eens iets anders dan de standaard kibbeling van de markt.


Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

30 minuten 4 personen

Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas.



Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.