Wat is een bain-marie?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is een bain-marie?

Een bain-marie is een kookmethode die wordt gebruikt zodat ingrediënten niet zullen verbranden of te heet worden.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 13-03-2017

Dit is een kooktechniek waarbij eten wordt bereid door het in een kom te plaatsen die in een pan met rustig kokend water zit. In de pan bevind zich een kleine hoeveelheid water dat net niet volledig kookt. De stoom die van het water komt zal de kom verwarmen en daarmee de inhoud van de kom. De ingrediënten worden gecontroleerd en rustig verwarmd. Een bain-marie pas je toe bij ingrediënten die niet heel snel of heel heet mogen worden, zoals chocolade.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is een bain-marie?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.