Een bain-marie is een kookmethode die wordt gebruikt zodat ingrediënten niet zullen verbranden of te heet worden.
Dit is een kooktechniek waarbij eten wordt bereid door het in een kom te plaatsen die in een pan met rustig kokend water zit. In de pan bevind zich een kleine hoeveelheid water dat net niet volledig kookt. De stoom die van het water komt zal de kom verwarmen en daarmee de inhoud van de kom. De ingrediënten worden gecontroleerd en rustig verwarmd. Een bain-marie pas je toe bij ingrediënten die niet heel snel of heel heet mogen worden, zoals chocolade.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-bain-marie
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.