Zelf groentebouillon maken
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf groentebouillon maken veganistisch

Zelf groentebouillon maken is erg makkelijk en heerlijk als basis voor veel verschillende soorten soepen, sauzen en stoofpotjes.

Recept zelf groentebouillon maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Groentebouillon is erg makkelijk om te maken en geeft elke risotto, stoofpot, pastasaus en vegetarische gerechten extra smaak.

Het is ook een heel handige manier om de groentela van de koelkast leeg te maken. Restjes groenten zoals venkel, wortel en peterselie kunnen gebruikt worden in deze bouillon.

Voorbereiding – 15 minuten

Begin met de groenten, je hoeft de ui en wortel niet eerst te schillen. Snijd alle groenten in niet al te kleine stukjes.

Het maakt niet erg veel uit hoe je de groenten snijd, aangezien deze naderhand uit de bouillon wordt gehaald.

De snelste en makkelijkste manier om de groenten te wassen is door deze in een vergiet te plaatsen en vervolgens onder koud, stromend water schoon te maken.

Doe simpelweg alle ingrediënten in een grote pan en laat een aantal uur rustig pruttelen. Wil je een krachtigere groentebouillon? Dan kun je ervoor kiezen eerst de groenten aan te fruiten.

Zorg er dan wel voor dat de groenten niet te bruin worden, je hoeft ze maar een aantal minuten aan te fruiten om de smaken meer naar voren te halen.

Zelf groentebouillon maken
Zelf groentebouillon maken

Voeg de takjes verse rozemarijn, tijm en peterselie toe. Voeg dan de peperkorrels en laurierblaadjes toe. Giet het water in de pan en dek af met de deksel.

De groentenbouillon afmaken – 1.5 uur

Laat de groentebouillon tenminste anderhalf uur zachtjes pruttelen op laag vuur. Hoe langer de groentebouillon op het vuur staan, hoe intenser de smaak zal worden.

Gebruik een kaasdoek (of keukendoek) om de groenten uit de bouillon te halen. Je kunt ook een fijne zeef gebruiken als je geen kaasdoek hebt. Nu is de groentebouillon klaar om gebruikt te worden in soepen, sauzen en stoofpotjes.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
39.26 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.49 g
2.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.37 g
0.04 g
Eiwitten
1.63 g
Vezels
3.15 g
Natrium
85.93 mg
Mineralen
Ijzer
1.93 mg
Calcium
91.97 mg
Magnesium
16.73 mg
Kalium
16.73 mg
Fosfor
52.97 mg
Koper
0.04 mg
Zink
0.39 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
31.62 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
5.05 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
28.23 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf groentebouillon maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.