Zelf groentebouillon maken is erg makkelijk en heerlijk als basis voor veel verschillende soorten soepen, sauzen en stoofpotjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-05-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Groentebouillon is erg makkelijk om te maken en geeft elke risotto, stoofpot, pastasaus en vegetarische gerechten extra smaak.
Het is ook een heel handige manier om de groentela van de koelkast leeg te maken. Restjes groenten zoals venkel, wortel en peterselie kunnen gebruikt worden in deze bouillon.
Begin met de groenten, je hoeft de ui en wortel niet eerst te schillen. Snijd alle groenten in niet al te kleine stukjes.
Het maakt niet erg veel uit hoe je de groenten snijd, aangezien deze naderhand uit de bouillon wordt gehaald.
De snelste en makkelijkste manier om de groenten te wassen is door deze in een vergiet te plaatsen en vervolgens onder koud, stromend water schoon te maken.
Doe simpelweg alle ingrediënten in een grote pan en laat een aantal uur rustig pruttelen. Wil je een krachtigere groentebouillon? Dan kun je ervoor kiezen eerst de groenten aan te fruiten.
Zorg er dan wel voor dat de groenten niet te bruin worden, je hoeft ze maar een aantal minuten aan te fruiten om de smaken meer naar voren te halen.
Voeg de takjes verse rozemarijn, tijm en peterselie toe. Voeg dan de peperkorrels en laurierblaadjes toe. Giet het water in de pan en dek af met de deksel.
Laat de groentebouillon tenminste anderhalf uur zachtjes pruttelen op laag vuur. Hoe langer de groentebouillon op het vuur staan, hoe intenser de smaak zal worden.
Gebruik een kaasdoek (of keukendoek) om de groenten uit de bouillon te halen. Je kunt ook een fijne zeef gebruiken als je geen kaasdoek hebt. Nu is de groentebouillon klaar om gebruikt te worden in soepen, sauzen en stoofpotjes.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.