De lekkerste soep recepten

De lekkerste soep recepten

Soep kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten, als lunch, voorgerecht of avondeten. Hier vind je klassiekers zoals tomatensoep, uiensoep, kippensoep en nog veel meer! Maak bijvoorbeeld eens een lekkere zelfgemaakte tomatensoep, uiensoep, pompoensoep, noedelsoep of een kippensoep. 

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Ossenstaartsoep uitgekozen. Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen. Volledig recept bekijken

Ossenstaartsoep
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ossenstaartsoep

4 uur 15 minuten
10 personen

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Was de wortel en bleekselderij stengels, het is niet nodig om de wortel te schillen. Het is ook niet nodig om de ui en knoflooktenen te pellen, de schil van de ui geeft de bouillon een mooie kleur. 

Snijd de ui, wortel en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflooktenen.

Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de ossenstaart aan beide kanten tot deze donkerbruin is. Haal de ossenstaart uit de pan en bak de ui, bleekselderij en wortel ongeveer 10 minuten. 

Bak de tomatenpuree nog kort mee en blus af met de drank naar keuze. 

Plaats de ossenstaart terug in de pan samen met de geplette knoflooktenen, laurierblaadjes, kruidnagels, zwarte peperkorrels, zout en de takjes peterselie. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.