Nederlands

25 Recepten

Brabants
Brabants
1 Recepten
Drenthe
Drenthe
1 Recepten
Limburgs
Limburgs
20 Recepten
Zeeland
Zeeland
1 Recepten
Zuid-Holland
Zuid-Holland
2 Recepten

De allerlekkerste Nederlandse recepten kun je hier vinden! Denk aan een heerlijke stamppot, hete bliksem, worstenbroodjes, frikandellen, bami, nasi en nog veel meer. Maak vandaag nog heerlijke Hollandse gerechten die je zó op tafel zet. 


Zelf hangop maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zelf hangop maken is heel makkelijk, het kost alleen tijd. De romige dikke yoghurt is heerlijk als dessert, maar je kunt ook een hartige hangop maken. Een ouderwets Nederlands toetje, nostalgie voor velen.


Zelf stamppot kruiden maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf stamppot kruiden maken is makkelijk, snel en maakt je stamppot extra smaakvol. Met o.a. selderijzaad en laurier.


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Captain's dinner met kapucijners

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Dit Captain's dinner met kapucijners is ouderwets lekker, vroeger was dit de maaltijd voor de kapitein aan boord van de VOC schepen. Dit gerecht is ook wel bekend als raasdonders of Zeeuwse rijsttafel.


Broodje kroket

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een broodje kroket wordt nog lekkerder met een simpel sausje, zelfgemaakte witte puntjes en kroketten. Zo kun je zelfs buiten Nederland genieten van een broodje kroket.


Appelkruimelcake

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze appelkruimelcake is een heerlijk smeuïge cake met een laag appels, een vleugje sinaasappel en een topping van de lekkerste krokante kruimels.


Oosterse wokgroenten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.


Zachte broodjes bakken

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zachte broodjes bakken is niet alleen leuk om te doen, deze zachte witte puntjes zijn een heerlijk broodje die het lekkerste zijn met een laagje boter en hagelslag, toch?


Wentelteefjes van krentenbrood

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Wentelteefjes van krentenbrood zijn een nog luxer ontbijt dan standaard wentelteefjes, extra lekker met gebakken appeltjes en een snuf speculaaskruiden.


Rode kool ovenschotel met gehakt

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze rode kool ovenschotel met gehakt is extra lekker met een krokante laagje. Een heerlijke winterse maaltijd met rode kool met appeltjes, kruidig gehakt en aardappelpuree.


Mini mokka hazelnoot schuimgebakjes

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze mini mokka hazelnoot schuimgebakjes zijn een perfect klein gebakje voor bij de koffie. Net zo lekker als de klassieke mokka hazelnotenschuimtaart met meringues en mokka crème.


Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Heerlijk kruidig en mals stoofvlees voor een perfect patatje stoofvlees. Zeg jij patat of friet? Hoe dan ook, het lekkerste stoofvlees maak je makkelijk zelf!


Krulandijvie stamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze krulandijvie stamppot, ofwel een frisée sla stamppot, is een vegetarische maaltijd die het hele jaar door lekker is. Extra knapperig met appel en hazelnoten.


MonChoutaart met bastogne bodem en kersen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

De MonChoutaart met bastogne bodem en kersen is inmiddels een klassieker en bekend bij velen. Mijn versie is heerlijk luchtig en zacht, maar toch een beetje extra stevig.


Pompoenstamppot

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een pompoenstamppot met gehaktballetjes in een ketjapsaus is een heerlijke doordeweekse maaltijd tijdens een koude herfst- of winterdag. Extra lekker met geroosterde pompoen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zelf frikandellen maken ? Ooit al eens zelf frikandellen willen maken? Met dit recept maak je heel simpel zelf heerlijk gekruide frikandellen voor bij een frietje.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen

Zelf frikandellen maken

Ingrediënten


  • 330 gram vet varkensvlees zoals speklappen
  • 1 kipfilet
  • 1 knoflookteen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel gemalen mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1.5 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout

Bereiding

(142)
1
Mocht je gebruik maken van speklappen met zwoerd (huid), verwijder deze dan eerst om te voorkomen dat er harde stukjes in de frikandellen komen.
2
Snijd al het vlees met behulp van een koksmes en snijplank in grove stukken, dit hoeft niet heel precies aangezien dit in de keukenmachine heel fijn zal worden vermalen. Pel de knoflook en ui, snijd ook deze in grove stukken.
3
Let op: het is niet mogelijk het vlees en dergelijke met een blender te vermalen. Een blender is niet krachtig genoeg en kan droge ingrediënten niet optimaal verwerken. Je hebt om het vlees te vermalen dus een keukenmachine nodig. 
4
Voeg alle kruiden (mosterdzaad, gemberpoeder, korianderpoeder, witte peper, zout en paneermeel) toe aan het kommetje en vermeng dit goed samen.

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.