Vegetarische recepten - Smakelijk en simpel

Vegetarische recepten - Smakelijk en simpel

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Gado gado uitgekozen. Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk. Volledig recept bekijken

Gado gado
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gado gado

1 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 

Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 

Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 

Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Pel de uien en knoflooktenen. Snijd de uien, knoflooktenen en rode peper fijn. Je kunt eventueel de zaadlijsten van de peper verwijder, afhankelijk hoe pittig je de saus wilt hebben. Schil de gember en rasp deze fijn. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.