Vegetarische recepten

495 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Vegetarische pasta met groene asperges

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Deze vegetarische pasta met groene asperges is een snelle en makkelijke maaltijd, perfect voor doordeweeks. Een heerlijke lente pasta met weinig ingrediënten.


Spinazie à la crème

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Spinazie is een goede bron van vezels, kies eens voor spinazie à la crème als heerlijk en gezond bijgerecht. Zelfgemaakt met verse spinazie zelfs nóg lekkerder.


Gepaneerde asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze gepaneerde asperges met een heerlijke dipsaus zijn de perfecte snack tijdens de lente. Je borrel is niet compleet zonder deze heerlijke asperges in een krokant jasje.


Pizza fritta

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een pizza fritta is een Italiaanse gefrituurde pizza, het is simpelweg pizzadeeg die je frituurt i.p.v. in de oven bakt. Een luchtig deeg met een krokant jasje voor extra veel smaak.


Spinaziesalade met feta

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze vegetarische spinaziesalade met feta is een heerlijke lunch salade of lekker als bijgerecht. Een frisse salade met citroen, pecannoten, appel en meer.


Zuurkoolsalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze zuurkoolsalade met bonen, wortels en walnoten is een heerlijk frisse salade voor bij de barbecue. Je kunt de bonen eventueel weglaten voor een minder vullende salade.


Vegetarische clam chowder

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

De bekende New England style clam chowder soep, maar dan met champignons voor deze vegetarische clam chowder. Een romige en goed vullende soep met aardappel, kaas en croutons.


Bloemkool koken: zó doe je dat

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen

Gekookte bloemkool staat bij iedereen wel eens op tafel tijdens een AVG'tje, maak je bloemkool net iets specialer met deze tips. Bloemkool koken is niet moeilijk en heeft minder tijd nodig dan je zou denken.


Salade met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een salade met groene asperges, ei en aardappeltjes is een heerlijke lente salade voor een lichte maaltijd. Een groene asperge salade is tevens ook de perfecte lunch salade.


Botersaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.


Komkommerrolletjes met geitenkaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze komkommerrolletjes met geitenkaas zijn een heerlijk zomerse snack. Een komkommer hapje met o.a. paprika, mango en sesamzaadjes met vrolijke kleuren en heerlijke smaken.


Paaskuikens van gevulde eieren

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.


Bladerdeeghapjes met geitenkaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze bladerdeeghapjes met geitenkaas zijn makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Ideaal voor een feestje en extra lekker als ze nog een beetje warm zijn.


Cavolo nero risotto

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Deze cavolo nero risotto is een vegetarische risotto met een volle smaak en een prachtige groene kleur. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met o.a. palmkool en Parmezaanse kaas.


Palmkool quiche

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen

Palmkool is ook wel bekend onder de Italiaanse naam 'cavolo nero'. Maak er eens een palmkool quiche mee, met o.a. ricotta en een vleugje citroen.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.