Paasrecepten voor ontbijt, brunch en avondeten

Paasrecepten voor ontbijt, brunch en avondeten

Ben je op zoek naar leuke paasrecepten voor 2024? Heerlijk genieten met familie en vrienden van de lekkerste paasgerechten voor ontbijt, brunch, lunch en diner. De paasbrunch is bij velen het moment om uit te pakken met een tafel vol lekkers, van de lekkerste hartige eiergerechten tot gerechten met brood en frisse zoetigheden met citroen. 

Pasen is een goed begin om de lente uitgebreid te beginnen, daarom zullen er tijdens Pasen ook vaak gerechten met asperges op tafel te vinden zijn. Een aspergesoep in een klein kopje is een ideaal voorgerecht, of als extraatje tijdens de paasbrunch. 

Toon filters

Na het zoeken van paaseieren met de kinderen is het tijd om aan tafel te gaan. Je kunt de tafel vullen met voor ieder wat wils, van de lekkerste warme gerechten met eieren tot brood met eieren of een eiersalade. Een stuk quiche is ook altijd een goed idee, of wat dacht je van bladerdeeg met gehakt en ei.

Tijdens het paasdiner worden vaak gerechten met eieren, asperges, zalm, krieltjes of lamsvlees geserveerd. Een heerlijke groene aspergesoep, gevolgd door lamskoteletjes en advocaat mousse om het diner af te sluiten om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn zoveel opties, waarvan witte asperges met krieltjes, ham en ei misschien nog wel het meest klassiek is. 

Iets lekkers bij de koffie in Paasstijl is meer dan alleen chocolade eitjes. Denk eens aan zelfgemaakt advocaatje met slagroom, een paaskrans met aardbeienmousse of een bokkenpootjestaart

Waarom eten we eieren tijdens Pasen?

Wat je ook kiest om te maken tijdens Pasen; een ei hoort erbij. 

Een ei staat symbool voor een nieuw leven, dit hangt dan weer samen met de lente en Pasen. Daarnaast was het vroeger zo dat er geen lampen werden gebruikt in kippenhokken, hierdoor lag de leg van eieren bijna helemaal stil in donkere wintermaanden. Terwijl de dagen weer langer werden, kwam de leg weer op gang. 

Tijdens de vastenperiode werden er geen eieren en vlees gegeten, hierdoor bleven de eieren die door de kippen werden gelegd over. Dit overschot aan eieren mocht tijdens Pasen weer worden gegeten.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Paaskuikens van gevulde eieren uitgekozen. Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen. Volledig recept bekijken

Paaskuikens van gevulde eieren
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paaskuikens van gevulde eieren

30 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.

Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.

Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.

Snijd een beetje van de onderkant van de eieren af, zodat deze rechtop kunnen blijven staan.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.