Ohmydish.nl


Visrecepten

109 recepten

Hier vind je super lekkere vis recepten die je in de pan, oven, barbecue of grill kunt maken. Van heerlijke voorgerechten met zalm op een blini, viskoekjes en pangasius in tempura tot hoofdgerechten met zeebaars, kabeljauw, tongfilet en koolvis. Ook lekkere recepten voor zeevruchten kun je hier vinden.


Gegratineerde oesters

30 minuten 2 personen

Niet iedereen is even dol op rauwe oesters, gaar ze daarom eens in de oven. Deze gegratineerde oesters met o.a. sjalot en witte wijn zijn het perfecte feestelijke voorgerecht of hapje.


Klassieke oesters

20 minuten 2 personen

Heerlijke klassieke oesters met een sjalot vinaigrette, ouderwets lekker met verjus. Een heerlijk fris voorgerecht, dit feestelijke gerecht is vooral in Frankrijk een traditie tijdens de feestdagen.


Coquilles met hazelnoten en salie

30 minuten 2 personen

Een licht en makkelijk voorgerecht voor de feestdagen. Coquilles met hazelnoten en salie zijn snel klaar met een groots effect!


Tonijntartaar met wasabi

30 minuten 2 personen

Een feestelijk en makkelijk voorgerecht om indruk te maken. Deze tonijntartaar met wasabi is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Lekker met de nootachtige smaak van rucola.


Amuse van coquille met vanille

15 minuten 6 personen

Een snelle en makkelijke amuse van coquille met vanille staat binnen 10 minuten op tafel. Een luxe hapje voor de feestdagen, perfect voorafgaand aan het diner.


Gambas al ajillo

10 minuten 2 personen

Gambas al ajillo zijn gambas in knoflookolie. Deze lekkere grote garnalen zijn gebakken in echte keramische tapas schaaltjes.


Albóndigas de choco

55 minuten 6 personen

Albóndigas de choco zijn lekkere Spaanse tapas gemaakt van inktvis en gekookt in visbouillon.


Krabcocktail met garnalen

15 minuten 2 personen

Super leuk voorgerecht voor tijdens de kerst, deze krabcocktail met garnalen heb je in een handomdraai op tafel gezet.


Zalm quiche met spinazie

1 uur 10 minuten 4 personen

Een zalm quiche met spinazie is altijd een goed idee, hartig en vol van smaak. Spinazie, zalm en eieren is een top combinatie en deze quiche heeft niet veel meer dan dat nodig.


Pepesan Ikan

50 minuten 2 personen

Pepesan ikan is een bekend visgerecht uit Indonesië met een beetje pit en boordevol kruiden. Heerlijk gestoomde makreel met een zelfgemaakte boemboe.


Zelf kibbeling maken

30 minuten 2 personen

Zelf kibbeling maken is makkelijk en super lekker. Een portie krokante vis met heerlijke kruiden en ravigottesaus, net zoals bij de visboer.


Poké bowl met zalm en avocado

30 minuten 2 personen

Maak zelf heel makkelijk deze lekkere poké bowl met zalm en avocado, geserveerd met zelfgemaakte wasabi mayonaise!


Pittige gamba's

10 minuten 2 personen

Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!


Blini's met gerookte zalm

30 minuten 6 personen

Deze blini's met gerookte zalm zijn makkelijk te maken. Een feestelijk hapje tijdens de feestdagen of een feestje. Extra lekker met zelfgemaakte luchtige blini's.


Zalm en venkel bonbon

30 minuten 4 personen

Deze zalm en venkel bonbon is snel klaar en gemaakt met weinig ingrediënten. Een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. Eens iets anders dan een gewone venkelsalade.



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.