5 basisrecepten voor bouillon

Huisgemaakte bouillons geven je gerecht net dat beetje extra smaak. Lees onze 5 basisrecepten voor bouillon van rund, groente, vis, champignon en kip.

Een zelfgemaakte bouillon geeft gerechten net dat beetje extra smaak. Het is ook een goede manier om de groentela van de koelkast leeg te maken.

Je kunt deze bouillons makkelijk invriezen om vervolgens als basis te gebruiken voor soepen, sauzen, stoofpotjes en risotto. Leer deze 5 basisrecepten voor bouillon en geniet van het resultaat!

1 - Runderbouillon

Zelf runderbouillon maken
Zelf runderbouillon maken

Runderbouillon is vol van smaak dankzij de oven-geroosterde botten en groenten. Precies dezelfde smaakvolle runderbouillon die je in restaurants kunt verwachten. Klik voor het recept om zelf runderbouillon te maken.

2 - Groentebouillon

Zelf groentebouillon maken
Zelf groentebouillon maken

Groentebouillon geeft leven aan elke risotto, stoofpot, pastasaus en vegetarische gerechten. Meteen een goede reden om de groentela van de koelkast op te ruimen.

Overgebleven groenten zoals venkel, prei, wortel en peterselie kunnen gebruikt worden in een groentebouillon. Klik voor het recept om zelf groentebouillon te maken.

3 - Kippenbouillon

Zelf kippenbouillon maken
Zelf kippenbouillon maken

Kippenbouillon is makkelijk zelf te maken en is een goede basis voor een heerlijke kippensoep. Een perfecte soep waarvan je snel weer beter van wordt als je ziek bent, of gewoon als lekkere doordeweekse soep. Klik voor het recept om kippenbouillon te maken.

4 - Champignonbouillon

Zelf champignonbouillon maken
Zelf champignonbouillon maken

Maak een grote pan vol met heerlijk geurende en smaakvolle champignonbouillon die je makkelijk in de vriezer kunt bewaren.

Champignonbouillon is een fijne basis voor soepen, stoofpotjes, risotto, ragout, sauzen en meer! Klik voor het recept om zelf champignonbouillon te maken.

5 - Visbouillon

Zelf visbouillon maken
Zelf visbouillon maken

Een visbouillon is licht maar krachtig van smaak. Dit is een bouillon waar je het minste tijd aan kwijt bent om te maken.

Er is maximaal 30 minuten tijd voor nodig, anders zal de visbouillon zurig worden. Klik voor het recept om zelf visbouillon te maken.

Deze 5 basisrecepten voor bouillon zijn erg handig om onder de knie te krijgen en zijn vele malen smaakvoller dan de bouillons die je in de supermarkt kunt kopen. Gebruik ze als basis voor veel andere recepten.

Veel plezier met het maken van je eigen bouillons!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/5-basisrecepten-voor-bouillon


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
2 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.