Ohmydish.nl


5 basisrecepten voor bouillon

Huisgemaakte bouillons geven je gerecht net dat beetje extra smaak. Lees onze 5 basisrecepten voor bouillon van rund, groente, vis, champignon en kip.Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Een zelfgemaakte bouillon geeft gerechten net dat beetje extra smaak. Het is ook een goede manier om de groentela van de koelkast leeg te maken. Je kunt deze bouillons makkelijk invriezen om vervolgens als basis te gebruiken voor soepen, sauzen, stoofpotjes en risotto. Leer deze 5 basisrecepten voor bouillon en geniet van het resultaat!

1) Runderbouillon

Zelf runderbouillon maken Zelf runderbouillon maken

Runderbouillon is vol van smaak dankzij de oven-geroosterde botten en groenten. Precies dezelfde smaakvolle runderbouillon die je in restaurants kunt verwachten. Klik voor het recept om zelf runderbouillon te maken.

2) Groentebouillon

Zelf groentebouillon maken Zelf groentebouillon maken

Groentebouillon geeft leven aan elke risotto, stoofpot, pastasaus en vegetarische gerechten. Meteen een goede reden om de groentela van de koelkast op te ruimen. Overgebleven groenten zoals venkel, prei, wortel en peterselie kunnen gebruikt worden in een groentebouillon. Klik voor het recept om zelf groentebouillon te maken.

3) Kippenbouillon

Basisrecept kippenbouillon Basisrecept kippenbouillon

Kippenbouillon is makkelijk zelf te maken en is een goede basis voor een heerlijke kippensoep. Een perfecte soep waarvan je snel weer beter van wordt als je ziek bent, of gewoon als lekkere doordeweekse soep. Klik voor het recept om kippenbouillon te maken.

4) Champignonbouillon

Zelf champignonbouillon maken Zelf champignonbouillon maken

Maak een grote pan vol met heerlijk geurende en smaakvolle champignonbouillon die je makkelijk in de vriezer kunt bewaren. Champignonbouillon is een fijne basis voor soepen, stoofpotjes, risotto, ragout, sauzen en meer! Klik voor het recept om zelf champignonbouillon te maken.

5) Visbouillon

Zelf visbouillon maken Zelf visbouillon maken

Een visbouillon is licht maar krachtig van smaak. Dit is een bouillon waar je het minste tijd aan kwijt bent om te maken. Er is maximaal 30 minuten tijd voor nodig, anders zal de visbouillon zurig worden. Klik voor het recept om zelf visbouillon te maken.

Deze 5 basisrecepten voor bouillon zijn erg handig om onder de knie te krijgen en zijn vele malen smaakvoller dan de bouillons die je in de supermarkt kunt kopen. Gebruik ze als basis voor veel andere recepten. Vond je het waard om zelf bouillon te maken? Laat dan een reactie achter op deze pagina. Veel plezier met het maken van je eigen bouillons!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/5-basisrecepten-voor-bouillon


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Zelf visbouillon maken
Volgend blog →
Zelf jun thee maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!