Menugang: toetjes

215 Recepten

Ben je liefhebber van toetjes en nagerechten? Maak zelf een heerlijk toetje met behulp van deze makkelijke recepten. Ruime keuze uit verschillende soorten toetjes zoals een lekkere chocolade mousse, pudding, bananenijs, sorbet en nog veel meer. 


Nougatine ijstaart

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen

Deze nougatine ijstaart heeft een lichte mokka smaak met het zoete van nougatine nootjes en meringues. Een makkelijke taart die smelt op je tong, perfect voor een zomerse dag.


Dadar gulung

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Pandan flensjes met een kokosvulling, ofwel dadar gulung, zijn een Indonesische zoete snack die heerlijk zacht en lichtzoet is. Pandan is een heerlijke smaakmaker met een prachtige groene kleur.


Grapefruit brûlée

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze grapefruit brûlée heeft het lekkerste van een crème brûlée (het krokante suikerlaagje!) op een frisse licht bittere grapefruit. Een perfecte combinatie met romige yoghurt en pecannoten.


Stroopwafel toetje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een toetje in een glaasje is altijd een goed idee, ze zijn makkelijk om te maken en je kunt ze vooraf klaar zetten. Dit stroopwafel toetje met roomkaas en karamel heeft weinig ingrediënten en veel smaak!


Sundae ijs met chocolade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een Sundae ijsje is een populair dessert uit Amerika. Sundae ijs met chocolade en karamel is makkelijk om te maken met een groots effect. Een heerlijke zoete ijscoupe met romig ijs, saus en nootjes.


Viennetta zelf maken

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Viennetta zelf maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Deze ijstaart is een sprankelend pronkstuk welke perfect is als dessert tijdens de feestdagen.


Basisrecept tulband cake

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Dit basisrecept voor een tulband cake is een makkelijke cake met een prachtige vorm. Door de poedersuiker wordt de heerlijke luchtige tulband cake extra feestelijk, met een vleugje vanille.


Butterscotch

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een butterscotch saus maak je gemakkelijk zelf met enkele ingrediënten. Een heerlijke karamel-achtige saus die je cake of andere desserts nog lekkerder zullen maken.


Bokkenpootjes toetje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze bokkenpootjes toetjes zijn heerlijke herfst toetjes in een glaasje en te maken met weinig ingrediënten. Een perentoetje met weinig moeite en een groots effect.


Appelcompote maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Ouderwetse appelcompote is het allerlekkerste omdat er stukjes appel in zitten. Zelf appelcompote maken is heel makkelijk met weinig ingrediënten.


Zelf hangop maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zelf hangop maken is heel makkelijk, het kost alleen tijd. De romige dikke yoghurt is heerlijk als dessert, maar je kunt ook een hartige hangop maken. Een ouderwets Nederlands toetje, nostalgie voor velen.


Perzik roomijs

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Dit perzik roomijs is ontzettend zacht en romig met een volle perzik smaak. Te maken met de lekkerste perziken, room en suiker. Je kunt de suiker eventueel vervangen door honing.


Ijstaart met rood fruit

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een frisse ijstaart met rood fruit is het perfecte zomerse toetje, maak met 3 ingrediënten zelf 'frozen yoghurt' of gebruik je favoriete ijs. Extra lekker met een bastogne koekjes bodem.


Aardbeien tiramisu

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze heerlijke frisse aardbeien tiramisu is een makkelijk zomers toetje. Met de lekkerste aardbeien en een vleugje sinaasappel is deze tiramisu de perfecte afsluiter van een BBQ.


Spaanse rijstpudding

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze Spaanse rijstpudding met sinaasappelsaus wordt gemaakt met rijstgriesmeel, maar je kunt ook gewone griesmeel gebruiken. Een heerlijke romige pudding met vanille.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere eton mess ? Een makkelijk toetje met ontzettend veel smaak. Zoete aardbeien, simpele slagroom en verkruimelde meringues in deze klassieke Engelse Eton mess.

Categorie Toetjes Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen

Eton mess

Ingrediënten


  • 400 gram aardbeien
  • 3 eetlepels suiker
  • 300 ml slagroom
  • flinke handvol meringues

Bereiding

(35)
1
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ongeveer iets minder dan de helft tot een gladde saus. Voeg hier een eetlepel suiker aan toe, maak de aardbeiensaus niet te zoet.
2
Snijd de rest van de aardbeien in kwarten of stukjes. Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suiker tot deze stijf is, maar zorg ervoor dat deze niet te stijf is. Roer hier de helft van de aardbeiensaus doorheen, maar zorg dat deze juist niet goed gemengd is.Eton mess
3
Verkruimel de meringues, niet te fijn. Maak lagen in de glaasjes van verse aardbeien, slagroom, de resterende aardbeiensaus en verkruimelde meringues. 
4
Herhaal tot de glaasjes vol zijn en alle ingrediënten zijn gebruikt. Geniet ervan!

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.