Zelf nasikruiden maken

Je eigen kruidenmixen maken is veel smaakvoller dan kant-en-klaar, en het is ook nog eens reuze makkelijk! Probeer eens deze heerlijke nasikruiden.

Het kopen van kant-en-klare kruidenmixen is heel aanlokkelijk, maar het zelf samenstellen is zo makkelijk en overheerlijk. Zeker als je toch al een kast vol met kruiden hebt, dan is het al helemaal zo gebeurd! 

En mocht je deze kruiden nou niet allemaal al in huis hebben, dan zijn er tal van andere recepten waar je deze kruiden in de toekomst voor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een vegetarische bonenschotel, of zelfgemaakte piccalilly. Probeer het eens, er gaat een wereld voor je open als je kookt met verschillende kruiden. 

Tip! Wij hebben ook een recept voor zelfgemaakte bamikruiden

Kruidenkast
Kruidenkast

Ingrediënten

  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels laos
  • 1 theelepel gember
  • 2 theelepels chili
  • 1 theelepel koriander - ketoembar
  • 1 theelepel sereh / citroengras
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel fijn zout
Zelf nasikruiden maken ingrediënten
Zelf nasikruiden maken ingrediënten

Al deze kruiden zijn te koop bij de supermarkt. Je kunt ervoor kiezen de kruiden al in gemalen vorm te gebruiken, dan hoef je ze enkel goed te mengen.

Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld koriander en komijnzaadjes etc. dien je alles goed fijn te stampen in de vijzel. Dit is zo gebeurd als je een stamp en druk beweging tegelijk maakt. 

Zelf nasikruiden maken
Zelf nasikruiden maken

De kruidenmix kun je het beste in een gesloten potje bewaren, zo heb je altijd smaakvolle nasikruiden binnen handbereik.

Benieuwd welke gerechten je kunt maken met deze heerlijke zelfgemaakte nasikruiden? Klik hier voor recepten met nasikruiden. Eet smakelijk!

Zelf nasikruiden maken: Veel gestelde vragen

Hoeveel nasikruiden gebruik je per hoeveelheid rijst?

Per halve kilo (500 gram) rijst gebruik je 2 flinke eetlepels of 4 theelepels kruiden. Hoeveel nasikruiden je precies per hoeveelheid rijst ligt vooral aan je eigen smaak. Probeer eerst een aantal eetlepels kruiden toe te voegen voordat je meer gaat toevoegen. Zo kun je elke nasi naar je eigen hoeveelheid kruiden op smaak krijgen.

Wat is de oorsprong van nasikruiden?

In de Nederlandse keuken gebruiken we veel kruiden uit andere landen. Als je aan nasi denkt, denk je waarschijnlijk aan Indonesië. Zo komen ook deze nasikruiden uit Indonesië, de vertaling van gekookte rijst is namelijk nasi.

Aangezien nasi een populair recept in Nederland en Nederlandstalig België is, zijn veel mensen bekend met de smaak van nasi. Iedereen kan een nasi op zijn of haar eigen manier maken, en naar smaak aanpassen.

Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-nasikruiden-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
4 stemmen
← Vorig blog
Zelf zuurkool maken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.