Het kopen van kant-en-klare kruidenmixen is heel aanlokkelijk, maar het zelf samenstellen is zo makkelijk en overheerlijk. Zeker als je toch al een kast vol met kruiden hebt, dan is het al helemaal zo gebeurd!
En mocht je deze kruiden nou niet allemaal al in huis hebben, dan zijn er tal van andere recepten waar je deze kruiden in de toekomst voor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een vegetarische bonenschotel, of zelfgemaakte piccalilly. Probeer het eens, er gaat een wereld voor je open als je kookt met verschillende kruiden.
Tip! Wij hebben ook een recept voor zelfgemaakte bamikruiden.
Ingrediënten
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels laos
- 1 theelepel gember
- 2 theelepels chili
- 1 theelepel koriander - ketoembar
- 1 theelepel sereh / citroengras
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel fijn zout
Al deze kruiden zijn te koop bij de supermarkt. Je kunt ervoor kiezen de kruiden al in gemalen vorm te gebruiken, dan hoef je ze enkel goed te mengen.
Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld koriander en komijnzaadjes etc. dien je alles goed fijn te stampen in de vijzel. Dit is zo gebeurd als je een stamp en druk beweging tegelijk maakt.
De kruidenmix kun je het beste in een gesloten potje bewaren, zo heb je altijd smaakvolle nasikruiden binnen handbereik.
Benieuwd welke gerechten je kunt maken met deze heerlijke zelfgemaakte nasikruiden? Klik hier voor recepten met nasikruiden. Eet smakelijk!