Thema: stoofvlees recepten

46 Recepten

Stoofvlees is vlees dat op een laag vuur gedurende langere tijd gegaard is. Het meestal taaie vlees wordt op deze manier lekker mals en heerlijk om als bijgerecht te serveren. Door kruiden toe te voegen tijdens het sudderen van het vlees krijg je extra veel smaak in het gerecht.

Ook zo gek op stoofvlees? Bekijk hier al onze recepten voor zelfgemaakt stoofvlees, van varkensvlees, rundvlees tot kip. Simpele en lekkere stoofvleesrecepten vind je hier.


Hollands stoofpotje met rookworst

Kooktijd 3 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een overheerlijk Hollands stoofpotje met rookworst, stoofvlees, aardappelen en groenten is een winters éénpansgerecht bomvol smaak. Een makkelijke volledige maaltijd die wel even tijd nodig heeft.


Stoofpotje van rundvlees en doenjang

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Dit stoofpotje van rundvlees en doenjang is een heerlijk vullende maaltijd met o.a. bonen en savooiekool. Dit Koreaans stoofvlees is licht pittig en vol van smaak.


Draadjesvlees

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Giouvetsi

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Giouvetsi (youvetsi) is een Griekse ovenschotel met stoofvlees en kritharaki, een Griekse pasta die iets weg heeft van de bekende orzo. Extra lekker met feta en een smaakvolle tomatensaus.


Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Heerlijk kruidig en mals stoofvlees voor een perfect patatje stoofvlees. Zeg jij patat of friet? Hoe dan ook, het lekkerste stoofvlees maak je makkelijk zelf!


Güveç - Turkse stoofpot

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Güveç is een heerlijke Turkse stoofpot met o.a. aubergine, paprika en aardappelen. Een makkelijke stoofpot bomvol smaak en het lekkerste met Turkse rijst, yoghurt en sumak.


Rode kool ovenschotel

Kooktijd 7 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze rode kool ovenschotel heeft even tijd nodig, maar de zelfgemaakte rode kool en het maken van stoofvlees is het helemaal waard. Een heerlijke winterse maaltijd bomvol smaak.


Spezzatino - Italiaanse kalfsstoof

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Zodra het buiten kouder wordt, zetten we weer vaker verwarmende stoofpotjes op tafel. Bijvoorbeeld deze spezzatino, ofwel een Italiaanse kalfsstoof, ook lekker met rundvlees.


Jachtschotel

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een heerlijke ouderwetse jachtschotel met stoofvlees, aardappelpuree en appels. Een ouderwets gerecht met mals vlees en veel smaak, perfect voor de winter.


Italiaans stoofvlees

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (113)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.


Daging Roedjak

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.


Gestoofde sukadelappen

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (95)

Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui.


Zelfgemaakte kipkroketten

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze zelfgemaakte kipkroketten zijn lekker als snack, op een broodje of tijdens het avondeten met friet en een salade. Makkelijk én lekker!


Babi Pongteh

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Babi Pongteh (babi pong tay) komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gestoofde sukadelappen ? Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 194 calorieën p.p.

Gestoofde sukadelappen

Ingrediënten


  • 4 sukadelappen
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • bloem
  • flinke klont boter
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels stroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels

Bereiding

(95)
1
Tip: gebruik bij voorkeur zwarte peper, deze geeft het gerecht een veel warme smaak. 
2
Haal de sukadelappen een half uur vooraf uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. 
3
Pel de uien en snijd deze in (halve) dunne ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.Gestoofde sukadelappen
4
Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bestrooi de sukadelappen met zwarte peper en zout. Bedek de sukadelappen aan beide kanten met een dun laagje bloem. 

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.