Recepten uit de Indonesische keuken
Babi Pongteh komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.
Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.
Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.
Deze sambal goreng telor is een heerlijk bijgerecht of een onderdeel van een rijsttafel. Heerlijke gefrituurde eieren in een pittige saus.
Deze overheerlijke zelfgemaakte seroendeng mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Deze Indonesische kruidige kokos verrijkt zoveel gerechten, zoals nasi.
Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.
Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.
Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.
Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.
Klassieke spekkoek komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. Dunne laagjes vanille cake wisselen zich af met dunne laagjes kruidige cake; de moeite waard!
Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!
Je hebt ze vast wel eens gezien bij de toko, lemper ajam. Oftewel kleefrijst gevuld met kruidige kip. Het duurt even, maar dan heb je ook echt iets! Mm!
Een bami goreng die snel én makkelijk is. Klaar in 20 minuten inclusief recept om zelf bamikruiden te maken. Zo'n lekkere bami heb je nog nooit gehad!
Zelf Indonesische Rendang maken is makkelijker dan je denkt. Een heerlijke runderstoof met limoen, kokos en véél smaakmakers. Serveer met rijst.
Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.