Keuken: indonesisch

43 Recepten

Indonesische gerechten zijn authentieke Indonesische gerechten zoals deze in Indonesië gegeten worden, deze zijn niet aangepast aan de Nederlandse smaken.

Indische gerechten zijn wel aangepast aan de Nederlandse smaken en ingrediënten. Indonesië was een Nederlandse kolonie, ofwel Nederlands-Indië, toen dit niet meer het geval was vertrokken veel bewoners noodgedwongen naar Nederland. Deze groep mensen wordt ook wel de Indische populatie (indo's) genoemd en zij namen toen veel van hun gerechten mee naar Nederland. 


Dadar gulung

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Pandan flensjes met een kokosvulling, ofwel dadar gulung, zijn een Indonesische zoete snack die heerlijk zacht en lichtzoet is. Pandan is een heerlijke smaakmaker met een prachtige groene kleur.


Sajoer lodeh

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze sajoer lodeh zit bombol smaak door de zelfgemaakte boemboe, kokosmelk, citroengras en nog veel meer. Het lekkerste met rijst en seroendeng of als onderdeel van een rijsttafel.


Vegetarische rendang van jackfruit

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.


Lemper met gehakt

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Lemper met gehakt is een variatie op de bekende lemper ajam, lekkere kleefrijst rolletjes met o.a. kokosroom en net zo kruidig en smaakvol.


Vegetarische loempia's

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Heerlijke zelfgemaakte vegetarische loempia's die in een handomdraai klaar zijn. Deze mini loempia's zijn super krokant met prei, wortel en meer.


Sajoer tumis boontjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!


Vegetarische bami

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een vegetarische bami is een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol groenten en extra lekker met een gebakken eitje en satésaus. Het lekkerste uit de wok voor een authentieke smaak.


Terong balado

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Terong balado is een Indonesisch gerecht met aubergines in een pittige saus. Extra smaakvol met een zelfgemaakte boemboe, citroengras en limoen. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst.


Risolles

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Zelf risolles maken is makkelijker dan je misschien zult denken. Dunne flensjes met een heerlijke en makkelijke vulling worden gepaneerd en daarna gefrituurd, de perfecte Indonesische snack!


Sambal goreng tempeh kering

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Tempeh is ideaal als je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Het is niet alleen gezond, maar deze sticky tempeh ofwel Indonesische sambal goreng tempeh is ook nog eens super lekker!


Pangsit goreng

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze pangsit goreng zijn dé ideale snack. Gemaakt met een makkelijke vulling van gehakt en heerlijk knapperig gebakken in hete olie.


Nasi Kuning

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Nasi Kuning is een geurende rijst die meestal te vinden is op de rijsttafel. Deze Indonesische gele rijst is heerlijk met citroengras en kurkuma, een must try!


Ajam Betawi

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (76)

Ajam betawi, ofwel krokante kip in een zoete ketjapsaus, is een heerlijke en makkelijke doordeweeks maaltijd. Ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.


Pisang goreng

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.


Telor Kuning

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere pisang goreng ? Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.

Categorie Toetjes Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Calorieën 187 calorieën p.p.

Pisang goreng

Ingrediënten


  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • half zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 100 ml water
  • zonnebloemolie om te frituren

Bereiding

(38)
1
Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.
2
Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder en meng deze samen met een snuf zout en vanillesuiker. Voeg 100 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.Pisang goreng (gebakken banaan)
3
Pel de bananen en snijd deze door de helft. Snijd deze vervolgens nogmaals over de lengte door de helft, zodat je 4 stukken uit 1 banaan haalt.
4
Haal elk stukje banaan door het beslag, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is, en frituur deze enkele minuten in de hete olie.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.