Indonesisch

40 Recepten

Indonesische gerechten zijn authentieke Indonesische gerechten zoals deze in Indonesië gegeten worden, deze zijn niet aangepast aan de Nederlandse smaken.

Indische gerechten zijn wel aangepast aan de Nederlandse smaken en ingrediënten. Indonesië was een Nederlandse kolonie, ofwel Nederlands-Indië, toen dit niet meer het geval was vertrokken veel bewoners noodgedwongen naar Nederland. Deze groep mensen wordt ook wel de Indische populatie (indo's) genoemd en zij namen toen veel van hun gerechten mee naar Nederland. 


Vegetarische rendang van jackfruit

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.


Lemper met gehakt

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Lemper met gehakt is een variatie op de bekende lemper ajam, lekkere kleefrijst rolletjes met o.a. kokosroom en net zo kruidig en smaakvol.


Vegetarische loempia's

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Heerlijke zelfgemaakte vegetarische loempia's die in een handomdraai klaar zijn. Deze mini loempia's zijn super krokant met prei, wortel en meer.


Sajoer tumis boontjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!


Vegetarische bami

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een vegetarische bami is een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol groenten en extra lekker met een gebakken eitje en satésaus. Het lekkerste uit de wok voor een authentieke smaak.


Terong balado

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Terong balado is een Indonesisch gerecht met aubergines in een pittige saus. Extra smaakvol met een zelfgemaakte boemboe, citroengras en limoen. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst.


Risolles

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Zelf risolles maken is makkelijker dan je misschien zult denken. Dunne flensjes met een heerlijke en makkelijke vulling worden gepaneerd en daarna gefrituurd, de perfecte Indonesische snack!


Sambal goreng tempeh kering

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Tempeh is ideaal als je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Het is niet alleen gezond, maar deze sticky tempeh ofwel Indonesische sambal goreng tempeh is ook nog eens super lekker!


Pangsit goreng

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze pangsit goreng zijn dé ideale snack. Gemaakt met een makkelijke vulling van gehakt en heerlijk knapperig gebakken in hete olie.


Nasi Kuning

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Nasi Kuning is een geurende rijst die meestal te vinden is op de rijsttafel. Deze Indonesische gele rijst is heerlijk met citroengras en kurkuma, een must try!


Ajam Betawi

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (72)

Ajam betawi, ofwel krokante kip in een zoete ketjapsaus, is een heerlijke en makkelijke doordeweeks maaltijd. Ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.


Pisang goreng

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.


Telor Kuning

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.


Rempejek katjang

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Rempejek katjang is een super lekker Indonesisch pindakoekje. Een heerlijke snack gemaakt van o.a. rijstmeel, pinda's en kruiden. Ideaal voor de rijsttafel.


Acar ketimun

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.