Een van de meest gebruikte kruiden in de Aziatische keuken is het Chinees vijfkruidenpoeder. Waaruit bestaat dit kruidenmengsel? Klaar in 5 minuten.
Blog printen Bekijk reacties (0)
Heb je ook een keukenkast vol met kruiden? Wij in ieder geval wel, ondanks dat we enkel 'basis' kruiden proberen te kopen. Dit betekent dat we soms kruiden zelf mengen om een bepaalde kruidenmix te creëren. Zoals dit Chinees vijfkruidenpoeder. Het is super makkelijk, we gaan je laten zien hoe je dit in een handomdraai zelf kunt maken.
Dit heb je nodig:
Je zult merken dat de steranijs in dit kruidenmengsel de meest uitgesproken geur en smaak heeft. Dit komt omdat steranijs zo'n sterke geur heeft. Dit poeder wordt voornamelijk gebruikt in een hele hoop Aziatische recepten. Het smaakt erg goed bij vlees met een hoog vetgehalte, zoals varken en eend. Zoals bijvoorbeeld in ons heerlijke babi pangang recept. Voeg een beetje zout toe, en je hebt de beste kruidenmix om vlees mee in te smeren. En - als je vegetariër bent - kun je heel makkelijk groenten extra smaak geven door een beetje poeder toe te voegen tijdens het koken. Maak er ook eens een makkelijke zelfgemaakte hoisinsaus mee. Smakelijk!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-chinees-vijfkruidenpoeder-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.