Wokrecepten en wokgerechten, lekker snel en makkelijk!

Wokrecepten en wokgerechten, lekker snel en makkelijk!

Liefhebber van wokken? Wokken is een snelle manier om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Laat je inspireren door deze lekkere wokrecepten.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes) uitgekozen. Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen. Volledig recept bekijken

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

35 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Let op: dit is een Chinees recept, het meeste gaat dus op gevoel. Ontdooi het vlees voordat je begint met de bereiding, mocht je gebruik maken van ingevroren vlees.

Snijd het varkensvlees in vrij korte reepjes met behulp van de snijplank en koksmes. Je hoef het vlees niet verder schoon of vet-vrij te maken aangezien dit in de wok niet veel uit gaat maken.

Doe het varkensvlees in een grote kom en bedek deze met vrij veel maizena. Wrijf en meng de maizena over de stukjes vlees heen, voeg eventueel meer maizena toe als het toch niet helemaal goed bedekt of te nat is.

Het vlees moet helemaal droog en bedekt zijn met de  maizena, dit zorgt er namelijk voor dat er een heerlijke krokante laag om het vlees heen komt. 

Giet een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in de wok en verwarm deze op middel-hoog vuur. Giet voldoende zonnebloemolie in de wok om al het vlees tegelijkertijd te kunnen bakken.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.