Zelf pizza deeg maken is heel erg makkelijk om zelf te maken, je hebt er maar een aantal ingrediënten voor nodig. Je zet in een handomdraai een verse pizza van eigengemaakt deeg op tafel!
Het lijkt misschien lastig, maar pizza deeg maak je eigenlijk heel gemakkelijk zelf. Ook al heb je nog nooit pizzadeeg gemaakt, je zult je afvragen na het maken van je zelfgemaakte pizza waarom je dit niet eerder gedaan hebt!
Zelf pizzadeeg maken is niet duur!
Een bijkomend voordeel van zelf pizzadeeg maken is dat het ook helemaal niet duur is, je hebt er maar een aantal goedkope ingrediënten voor nodig. Zelfgemaakte pizzabodems smaken een stuk lekkerder dan die van de supermarkt.
Dit is een leuk en lekker klusje om bijvoorbeeld met je partner, kinderen of vrienden te doen. Na het uitrollen van het pizzadeeg kan iedereen zijn eigen topping kiezen. Je bakt de pizza snel af in de oven, en voila! Je hebt met weinig moeite een aantal heerlijke pizza's gebakken!
Weinig tijd?
Ook al heb je niet heel veel tijd over, dan kun je het pizza deeg prima in de ochtend maken. Afgedekt met een vochtige theedoek plaats je het deeg in de koelkast. Het deeg zal op deze manier veel minder snel rijzen, zo kun je de tijd van de dag indelen zoals je dat graag zelf wil.
Tip: maak ook eens een keer je eigen pastadeeg met behulp van dit makkelijke pastadeeg recept.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-10-2017, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-09-2024
Meng gist, suiker en lauwwarm water en meng dit goed. Wacht ongeveer 10 minuten tot het mengsel gaat schuimen.
Door de toevoeging van suiker en water gaat de gist werken, en zal het mengsel er uitzien zoals op onderstaande foto:
Als het mengsel niet schuimig is geworden, kan het zijn dat het water niet lauwwarm genoeg was.
Het beste is om het gist opnieuw te maken. Gist dat niet actief is geworden zal helaas niet het gewenste resultaat opleveren.
Het makkelijkste is om een keukenmachine met deeghaak te gebruiken. Uiteraard is dit geen vereiste, je kunt het deeg ook gemakkelijk met de hand kneden.
Voeg 200 gram bloem toe aan de kom en maak een klein kuiltje in het midden. In het kuiltje zul je het zout in doen.
Meng samen en schenk het gistmengsel erbij, terwijl je begint met kneden.
Voeg nu de resterende helft van het lauwwarme water beetje bij beetje toe samen met 1 eetlepel olijfolie.
Meng het deeg op middelmatige snelheid en kneed ongeveer 10 minuten. De exacte tijd dat nodig is, is afhankelijk hoe het deeg reageert.
Zodra het deeg gemakkelijk van de kom los komt vorm je het in een bal. Dek af met een warme vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.
Bestuif het aanrecht met flink wat bloem. Kneed het deeg nogmaals door om het te versoepelen.
Bestuif de deegroller en rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Het bestuiven van de deegroller voorkomt dat het pizzadeeg aan de roller plakt.
Na het maken uitrollen van het pizzadeeg naar een mooie pizzabodem kun je gaan kiezen hoe je deze wil beleggen. Kies uit verschillende soorten groenten, kaas, vlees, vis.
Beleg de pizza niet al te dik, op deze manier zal de pizzabodem mooi gaar en krokant bakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, bak je pizza mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. Of tot de pizza bodem krokant is geworden.
Voor meer pizza inspiratie kijk je tussen al onze pizza recepten. Eet smakelijk!
Hoe krijg ik een extra krokante pizzabodem?
Om een extra krokante pizza bodem te krijgen bak je de pizza op een pizzasteen in de oven. Beleg de pizza met zo min mogelijk ingrediënten aangezien de pizza niet heel lang hoeft te bakken op een pizzasteen. Je kunt ook in plaats van ‘gewoon’ bloem, bloem voor witbrood of type 00 bloem gebruiken.
Hoeveel pizza's kun je met dit basisrecept maken?
Aan de hand van dit basisrecept voor pizzadeeg kun je 1 pizza met een dikke bodem maken, of 2 kleine pizza's waarvan de bodem dun is.
Hoe voorkom ik dat de pizza in de oven plakt?
Je kunt wat semolina op de plank of ovenplaat strooien om te voorkomen dat deze blijft plakken.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.