Maak lekkere hapjes voor je feestje of tapasavond met deze tapas recepten. Keuze uit tapas recepten van over de hele wereld waar je zelf een heerlijke tapasplank mee maakt! Leuke tapasplank recepten die niet al te moeilijk zijn.
Tapas recepten komen uit Spanje en worden als hapje of tussendoortje gegeten. Je ziet tegenwoordig tapas steeds vaker op een menukaart staan of tijdens een feestje op tafel komen. Door de verschillende soorten hapjes is er voor ieder wat wils. Ruime keuze uit meer dan 100 gratis tapas recepten!
Wat is tapas?
Als je het hebt over tapas dan heb je het over een manier van hoe eten geserveerd is, niet persé over wat voor soort gerechten. Dit houdt overigens niet in dat er geen klassieke tapas gerechten te vinden zijn in restaurants.
Een “tapa” is simpelweg een kleine hoeveelheid eten. Je kunt zo wat alle gerechten in tapas vorm serveren! Als je voor tapas gerechtjes gaat dan bestel je meestal veel verschillende hapjes die je doorgaans met meerdere mensen deelt. Op deze manier kun je veel verschillende soorten gerechten uitproberen!
Een van de meest gehoorde verhalen van de herkomst van tapas is dat dit begonnen was met kleine plakjes vlees of brood waarmee een drankje afgedekt werd. Dit om te voorkomen dat er vliegen of andere insecten in de drankjes kwamen. “Tapas” is namelijk het Spaanse woord voor “afgedekt”. Beetje bij beetje werd de snack steeds populairder en daarmee ook steeds uitgebreider.
Tegenwoordig heb je ontelbaar veel verschillende soorten tapas. Je hebt simpele tapas zoals een klein bakje olijven maar ook meergangen tapas!
Welke tapas kun je het beste bestellen?
Nu duidelijk is waar tapas vandaan komen is het tijd om antwoord te geven op de vraag “Welke tapas kan ik het beste bestellen?”. Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, aangezien er zo ontzettend veel verschillende soorten tapas zijn. Hieronder kun je een lijst vinden met de meest voorkomende soorten tapas die je in Spanje kunt tegenkomen.
Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Scampi diabolique uitgekozen. Deze scampi diabolique is een Belgische klassieker. Je kunt deze als hapje serveren, maar met een beetje meer saus ook een aanrader als pastasaus! Volledig recept bekijken
Als je diepvries garnalen gebruikt dien je deze eerst te ontdooien, dep ze daarna droog met keukenpapier.
Als ze nog niet gepeld zijn kun je dit het beste eerst doen, je kunt ter decoratie de staartjes eraan laten. Pel en snijd de sjalot en knoflooktenen fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Bak dan paprika poeder en cayenne peper kort mee samen met de tomatenpuree. Op deze manier zal de tomatenpuree ontzuurd worden en zal de saus lekkerder worden.
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.