Wat is arroseren?

Wat is arroseren, wanneer doe je dit en wat kun je hier het beste voor gebruiken?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Arroseren is het met braadvocht bedruipen van vlees tijdens het braden. Door te arroseren voorkom je dat het vlees uit gaat drogen. Gebruik een braadslede als je vlees in een oven gaat braden. Op deze manier zal het braadvocht onderin de braadslede blijven zitten. Het vocht kun je dan met behulp van een pipet opzuigen en over het vlees heen arroseren.

Je kunt vlees arroseren in een oven, maar ook in een simpele braadpan of koekenpan. Houd de braadpan schuin en van het braadvocht op met een eetlepel. Lepel het vocht vervolgens over het vlees heen, herhaal dit een aantal keren.

Voeg smaak toe aan het vocht door er bijvoorbeeld (hele) knoflook en kruiden zoals tijm aan toe te voegen. Deze techniek is niet enkel voor vlees, maar ook voor bijvoorbeeld vis, coquilles en aardappelen.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-arroseren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Zelf tacokruiden maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!