Wat is arroseren?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is arroseren?

Wat is arroseren, wanneer doe je dit en wat kun je hier het beste voor gebruiken?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 06-04-2017.

Bijgewerkt op: 06-05-2017

Arroseren is het met braadvocht bedruipen van vlees tijdens het braden. Door te arroseren voorkom je dat het vlees uit gaat drogen. Gebruik een braadslede als je vlees in een oven gaat braden. Op deze manier zal het braadvocht onderin de braadslede blijven zitten. Het vocht kun je dan met behulp van een pipet opzuigen en over het vlees heen arroseren. Je kunt vlees arroseren in een oven, maar ook in een simpele braadpan of koekenpan. Houd de braadpan schuin en van het braadvocht op met een eetlepel. Lepel het vocht vervolgens over het vlees heen, herhaal dit een aantal keren. Voeg smaak toe aan het vocht door er bijvoorbeeld (hele) knoflook en kruiden zoals tijm aan toe te voegen. Deze techniek is niet enkel voor vlees, maar ook voor bijvoorbeeld vis, coquilles en aardappelen.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is arroseren?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.