Wat is arroseren?

Wat is arroseren, wanneer doe je dit en wat kun je hier het beste voor gebruiken?

Arroseren is het met braadvocht bedruipen van vlees tijdens het braden. Door te arroseren voorkom je dat het vlees uit gaat drogen. Gebruik een braadslede als je vlees in een oven gaat braden. Op deze manier zal het braadvocht onderin de braadslede blijven zitten. Het vocht kun je dan met behulp van een pipet opzuigen en over het vlees heen arroseren.

Je kunt vlees arroseren in een oven, maar ook in een simpele braadpan of koekenpan. Houd de braadpan schuin en van het braadvocht op met een eetlepel. Lepel het vocht vervolgens over het vlees heen, herhaal dit een aantal keren.

Voeg smaak toe aan het vocht door er bijvoorbeeld (hele) knoflook en kruiden zoals tijm aan toe te voegen. Deze techniek is niet enkel voor vlees, maar ook voor bijvoorbeeld vis, coquilles en aardappelen.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-arroseren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Zelf tacokruiden maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.