Kruidenmixen - Zelf maken is lekker en simpel

Kruidenmixen - Zelf maken is lekker en simpel

Het is helemaal niet moeilijk om zelf een kruidenmix te maken, het resultaat is altijd erg lekker! Wij delen lekkere maar vooral makkelijke recepten om zelf een kruidenmix te maken. Het is heel makkelijk om even naar de winkel te gaan en kant en klaar kruidenmixen te kopen. Vaak zijn deze erg zout en/of erg duur. In de meeste gevallen heb je zonder het te weten al de ingrediënten zelf in huis om zelf een verse kruidenmix te maken.

Door gebruik te maken van droge kruiden kun je deze super lang bewaren. Maar er zijn ook kruidenmixen die gemaakt zijn van verse ingrediënten, deze zijn uiteraard wat minder lang houdbaar en moeten in de meeste gevallen in de koelkast bewaard worden. Door zelf een kruidenmix te maken heb je helemaal zelf in de hand hoeveel zout, hoe pittig of kruidig een bepaalde kruidenmix is.

Naast dat het leuk is om zelf je eigen kruidenmix te maken, kan dit ook een super leuk cadeau zijn voor je vrienden of familie. Verras iemand met een huisgemaakte kruidenmix, een heel leuk cadeau voor de echte foodies onder ons!

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Shakshuka kruidenmix uitgekozen. Shakshuka kruidenmix maakt je zelfgemaakte shakshuka extra lekker, met o.a. paprikapoeder, zwarte peper en komijn. Deze kruidenmix is te maken zonder vijzel, extra makkelijk dus! Volledig recept bekijken

Shakshuka kruidenmix
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Shakshuka kruidenmix

5 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Mocht je komijnzaadjes en/of zwarte peperkorrels gebruiken, dien je deze eerst te vermalen. Dit kun je met een vijzel of een koffiemolen doen.

Meng alle kruiden samen en bewaar deze in een goed afgesloten potje. Zo kun je deze kruidenmix maandenlang bewaren en heb je altijd kruiden voor een makkelijke shakshuka bij de hand.

Shakshuka is een makkelijke vegetarische maaltijd met tomaat, kruiden en eieren. Een versie met feta is ook een aanrader, dat is een shakshuka met nóg meer smaak. Geniet ervan!

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.