Blancheren is een kooktechniek wat je meestal doet met groenten.
Blancheren is een kooktechniek waarbij je voedsel heel kort kookt, en ook direct weer afkoelt om het kookproces te stoppen. Normaal gesproken kook je verschillende soorten voedsel in een pan met kokend water totdat deze gaar is. Bij blancheren giet je het na een korte periode al af en stop je het kookproces door het voedsel af te koelen onder koud, stromend water of in een bak met ijswater.
Blancheren doe je meestal met groente. Er zijn een aantal verschillende doeleinden waarom je groente zou blancheren, zoals bijvoorbeeld:
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-blancheren
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!