Blancheren is een kooktechniek wat je meestal doet met groenten.
Blancheren is een kooktechniek waarbij je voedsel heel kort kookt, en ook direct weer afkoelt om het kookproces te stoppen. Normaal gesproken kook je verschillende soorten voedsel in een pan met kokend water totdat deze gaar is. Bij blancheren giet je het na een korte periode al af en stop je het kookproces door het voedsel af te koelen onder koud, stromend water of in een bak met ijswater. Blancheren doe je meestal met groente. Er zijn een aantal verschillende doeleinden waarom je groente zou blancheren, zoals bijvoorbeeld:
Het woord blancheren komt uit het Frans, zoals veel kooktermen. Het stamt af van het woord blanchir, wat staat voor blank maken of wit maken.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-blancheren
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.