Een bouquet garni wordt meestal gebruikt bij het maken van stoofpotten en soep.
Blog printen Bekijk reacties (0)
Een bouquet garni is een Franse benaming voor een kruidenpakketje of bosje kruiden dat gebruikt wordt tijdens de bereiding van hoofdzakelijk stoofpotten en soep. Het bosje kruiden is samengebonden met keukentouw zodat dit na het koken heel makkelijk uit het gerecht gehaald kan worden.
De klassieke wijze van een bouquet garni bestaat uit:
Je kunt er vervolgens ook verschillende soorten kruiden aan toevoegen zoals: dragon, salie, bleekselderij, kervel, rozemarijn, citroenschil en basilicum aan toevoegen. Welke kruidencombinatie het lekkerst is, is afhankelijk van het gerecht.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-bouquet-garni
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.