Ohmydish.nl


Wat is sous vide?

Sous vide is en kooktechniek, maar wat is het en wat is het doel van sous vide?



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Sous vide is een Franse term dat staat voor "onder vacuĆ¼m". Het is een kooktechniek waarmee ingrediĆ«nten in gevacuumeerde plastic zakken zitten. Deze ingrediĆ«nten worden vervolgens verder bereid met behulp van bijvoorbeeld een stoomoven of een bak met warm water.

Met nauwkeurig gereguleerde thermostaten zijn de temperaturen lager dan normaal gesproken het geval is, daarmee verhoogt de kooktijd ook. De bedoeling van sous vide koken is dat op deze manier het voedsel gelijkmatig wordt gegaard en gekookt zonder vocht te verliezen.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-sous-vide


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Koriander
Volgend blog →
Jeneverbes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!