Wat is sous vide?

Sous vide is en kooktechniek, maar wat is het en wat is het doel van sous vide?

Sous vide is een Franse term dat staat voor "onder vacuüm". Het is een kooktechniek waarmee ingrediënten in gevacuumeerde plastic zakken zitten. Deze ingrediënten worden vervolgens verder bereid met behulp van bijvoorbeeld een stoomoven of een bak met warm water.

Met nauwkeurig gereguleerde thermostaten zijn de temperaturen lager dan normaal gesproken het geval is, daarmee verhoogt de kooktijd ook. De bedoeling van sous vide koken is dat op deze manier het voedsel gelijkmatig wordt gegaard en gekookt zonder vocht te verliezen.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-sous-vide


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is gratineren?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.